10 idei pentru pachețelul copilului
Începutul anului școlar vine și cu câteva provocări în ceea ce privește pachețelul copilului. Vrem să fie și pe placul celor mici, dar și sănătos și uneori găsim greu un echilibru.
Servirea unor gustări sănătoase copiilor este importantă pentru a asigura o alimentație bună, pentru a susține obiceiurile alimentare sănătoase pe tot parcursul vieții și pentru a ajuta la prevenirea bolilor și obezității. Rolul gustărilor este de a echilibra senzația de foame dintre mese și de a evita ca la mesele principale copiii să mănânce prea mult sau să recurgă la diferite ronțăieli nesănătoase pe care le pot găsi la chioșcul școlii.
10 idei sănătoase pentru pachetul de școală al copiilor
- Ouă fierte. Ouăle sunt un aliment bogat în nutrienți pentru copii și sunt pline de grăsimi și proteine sănătoase. La pachetul de școală, oul fiert tare poate fi servit cu brânză, lipie, șuncă, măsline sau bastonașe de legume.
- Tortillas. Sunt o alternativă la clasicul sandviș și pot fi preparate fie de cu seară, fie în dimineața dinaintea plecării la școală. Alegeți lipii libaneze sau mexicane și umpleți-le cu legume, bucățele de piept de pui, salată, legume, măsline și ce știți că le place copiilor. Ca să fie mai distractiv, îi puteți implica în pregătirea lor.
- Omletă sau frigănele. Mini-omletele, pregătite în așa fel încât să poate fi mâncate din câteva înghițituri sau frigănelele – felii de pâine date prin lapte și ou bătut și apoi rumenite în tigaie, pot fi o alternativă bună pentru pachetul de școală. Ele pot fi servite ca atare sau cu garnitură de bastonașe de legume, măsline sau roșii cherry.
- Fructe – mini salate de fructe.
- Brioșe de casă dulci sau sărate
- Brânză și preparate pe bază de brânză. Brânza poate fi o gustare hrănitoare și sănătoasă și poate fi servită cuburi, cu scobitori, pentru a fi ușor de mâncat. De asemenea, există foarte multe variante de brânză ambalată individual, sub formă de bastonașe, numai bună de servit pe post de gustare la pachetul de școală. Ea poate fi ambalată alături de legume, covrigei sau chiar brioșe, în variantă sărată.
- Nuci, semințe și fructe confiate Oleaginoasele sunt o sursă bogată în fibre și sunt extrem de sănătoase. Puteți alege un mix de nuci și semințe, la care să adăugați fructe uscate sau confiate sau puteți face bomboane raw vegane din nuci și semințe, care pot fi congelate și servite întreaga săptămână.
- Clătite cu dulceață (magiun și nucă) sau cu uplutură de brânză (dulce, telemea etc.)
- Batoane de cereale făcute în casă
- Biscuiți sărați sau dulci făcuți în casă, care vă permit dozați cantitatea de zăhăr și ingredientele puse în compoziție după bunul plac. Puteți folosi diferite tipuri de făină, fructe uscate sau cascaval și roșii uscate, măsline pentru varianta sărată etc.