Pericolul ascuns din freshurile din fructe
Fresh-urile de fructe sunt extrem de iubite, atât de adulți, cât și de către copii, ba mai mult decât atât, acestea par aliatul de nădejde atunci când încerci să dai jos câteva kilograme, fiind alternativa mult mai sănătoasă a sucurilor din comerț.
Însă, adevărul este cu totul altul. Expertul în boli metabolice şi nutriţie Georgiana Bernea a explicat de ce fresh-urile nu ajută la slăbit. „Se spune că mesele din fructe sunt sănătatea la pahar. Este adevărat, dar cu o mare mențiune. Contează foarte mult cantitatea pe care o consumăm. Într-un pahar de fresh, avem foarte multe calorii, mai multe calorii decât fructul.
Fructoza în exces poate cauza ficat gras
Fructoza este zahărul natural care se regăsește în fructe. Mare parte din coaja și pulpa fructului rămân în storcător. Acestea sunt de fapt fibrele care fac diferența dintre un carbohidrat simplu și un carbohidrat complex.
Fructul bogat în fibre este un carbohidrat complex care se absoarbe lent și nu stimulează secreția pancreatică masivă de insulină, fiind un hormon care favorizează depunerea grăsimilor, blochează arterele acestuia şi duce la creşterea în greutate”, a spus Georgiana Bernea la Antena 3.
Mai bine să consumăm fructul ca atare. „Fructele diferă în funcție de cantitatea de zahăr pe care o au, de indicele glicemic. Gândiți-vă că într-un pahar de fresh de portocale avem trei, patru portocale.
Este foarte ușor să-l consumăm, dar, dacă am consuma dintr-o dată, una câte una, ne este destul de dificil. Mai bine să consumăm fructul ca atare, decât sucul din fructe. Într-un fresh de fructe, optați pentru fructe care sunt mai sărace în calorii și în carbohidrați.
Cu cât diminuați numărul de fructe pe care le adăugați într-un fresh, cu atât aveți mai puține calorii și mai puțin zahăr. Puneți mai multe fructe şi automat crește și cantitatea de calorii și cantitatea de zahăr”, a mai spus specialistul.
sursa articol: cancan.ro
sursa foto: pixabay.com