Rețetă cu leurdă – cum să folosești una dintre cele mai iubite verdețuri de sezon
Leurda este una dintre cele mai iubite verdețuri de primăvară. Are un gust asemănător cu usturoiul, dar nu la fel de intens și este bună de mâncat și crudă, dar și gătită.
Cum să faci un pesto cu leurdă?
Când ai paste la îndemână, plus că primăvara găseşti multe ingrediente de sezon, nu trebuie decât să prepari un fel delicios de mâncare. Sosul de leurdă merge foarte bine alături de paste, de aceea îţi propunem să încerci această reţetă!
Ingrediente
- 500 g paste lungi
- 3 legături leurdă
- 100 g spanac baby
- 40 g parmezan
- 70 ml ulei de măsline
- 40 g nuci
- 1 lingură zeamă lămâie
- sare, după gust
- piper, după gust
- fulgi de chilli, pentru decor
Mod de preparare
Fierbi pastele în apă clocotită cu sare, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Le scurgi de apă într-o sită.
Între timp, prepari sosul pesto. Speli foarte bine sub jet de apă rece frunzele de leurdă şi spanacul baby. Le pui într-un blender şi adaugi parmezanul ras, nucile, zeama de lămâie, uleiul de măsline, sarea şi piperul, apoi mixezi până obţii o pastă cremoasă şi fină.
Torni sosul peste pastele calde, amesteci şi, dacă doreşti, decorezi cu fulgi de chilli sau piper roşu.
sursa: click.ro