Iată cu ce deserturi îți poți surprinde jumătatea de Ziua Îndrăgostiților
Ziua Îndrăgostiților trebuie să fie mai ales despre iubire, nu despre cadouri scumpe. Iar cel mai frumos mod de a-ți arăta iubirea, este, uneori, prin depunerea unui mic efort culinar pentru a face o bucurie partenerului/partenerei.
Cum aproape că nu există persoană căreia să nu îi placă dulciurile, prepararea unui desert de casă este o bună modalitate prin care îi poți arăta persoanei iubite cât este de importantă pentru tine. Noi ne-am gândit să îți venim în ajutor cu câteva rețete pe care le poți prepara special pentru sărbătoarea iubirii.
Deserturi delicioase și ușor de pregătit pentru Valentine s Day
1.Brioșele se prepară rapid, iar dacă ai puțină imaginație, poți transforma aceste prăjiturele în adevărate opere de artă.

Ingrediente:
300 g de făină
3 linguri de cacao
1 linguriță de praf de copt
un sfert de linguriță de sare
4 albușuri de ou
2 linguri de ulei
1 linguriță esență de vanilie
Mod de preparare:
Într-un castron, amestecă zahărul, făina, cele 3 lingurițe de cacao, praful de copt și sarea. Într-un alt castron, bate bine albușurile, după care adaugă esența de vanilie și uleiul. Adaugă acest amestec în primul recipient și amestecă bine până când obții un amestec omogen. Toarnă compoziția obținută în formele de hârtie și pune totul la cuptor. După ce brioșele sunt gata, folosește zahărul pudră și ornamente în formă de inimioară pentru a obține cele mai inspirate modele. Poți folosi și frișca pentru a orna brioșele.
2.Fursecuri în formă de inimioară

Ingrediente:
- 4 linguri de unt nesărat
- un sfert de cană de zahăr granulat
- 1 gălbenuș de ou
- o jumătate de linguriță extract de vanilie
- 1 linguriță colorant alimentar roșu
- o jumătate de ceașcă de făină
- 2 linguri de pudră de cacao
- un sfert de linguriță de bicarbonat de sodiu
- un praf de sare
Mod de preparare:
Amestecă untul topit cu zahărul, gălbenușul de ou, extractul de vanilie și colorantul alimentar. Adaugă apoi făina, pudra de cacao, bicarbonatul de sodiu și sarea și amestecă bine pentru a obține un aluat. Din aluatul obținut, modelează fursecurile în formă de inimioară și pune-le la cuptor pentru 10-12 minute. În momentul în care încep să apară crăpături, oprește focul și mai lasă fursecurile încă 2 minute în cuptor, după care le poți așeza pe un platou și le poți servi.
3.Negresă cu căpșuni

Ingrediente:
- 200 g de ciocolată
- o jumătate de cană de unt
- 3 linguri de cacao
- 3 ouă
- 250 g de zahăr
- 2 lingurițe de esență de vanilie
- o cană de făină
- o jumătate de linguriță de sare
- o jumătate de kilogram de căpșuni
Mod de preparare:
Pune pe foc un vas cu apă. Între timp, într-un recipient termorezistent, pune ciocolata și untul. În momentul în care apa începe să fiarbă, pune vasul termorezistent deasupra vasului cu apă. Când ciocolata și untul încep să se topească, amestecă bine pentru ca cele două ingrediente să se omogenizeze. Lasă amestecul să se răcească și între timp, într-un vas, pune ouăle, zahărul, vanilia și sarea. După ce ciocolata și untul s-au răcit, adaugă-le în vasul în care ai amestecat ouăle, zahărul, vanilia și sarea. Adaugă apoi făina și amestecă totul foarte bine. Toarnă compoziția în tavă și las-o la cuptor timp de 40 de minute. După ce negresa s-a răcit, pune pe deasupra căpșunile și toarnă ciocolată caldă peste întreaga prăjitură. Vei obține un desert delicios.
sursa rețete: avantaje.ro