Hot News

Cel mai bun curcan umplut pentru masa de Crăciun

On joi, decembrie 23rd, 2021

Curcanul umplut se poate găti extrem de ușor, nu trebuie să fii bucătar profesional. Această rețetă este perfectă pentru masa de Crăciun sau de Revelion, datorită aromelor unice pe care le are.

INGREDIENTE

  •  1 curcan (6-7 kilograme)
  •  jumătate de kilogram de carne de porc tocată
  •  6 felii bacon
  •  150 g șuncă de porc tăiată cubulețe
  •  1 ceapă
  •  3 căței de usturoi
  •  2 fire de țelină Apio
  •  jumătate de pahar de migdale tocate
  •  4 mere
  •  jumătate de pahar de stafide
  •  jumătate de pahar de vin alb
  •  jumătate de pahar de sherry
  •  ulei pentru prăjit
  •  sare
  •  piper

MOD DE PREPARARE

Curcanul umplut de Crăciun la cuptor este o rețetă tradițională de Crăciun în Liban, Filipine, Irlanda, Slovenia, Marea Britanie, Canada, Mexic, SUA, Noua Zeelandă, Brazilia, Peru etc. Una dintre primele mențiuni ale curcanului de Crăciun în literatură se regăsește în Poveste de Crăciun de Charles Dickens unde Scrooge îi trimite lui Bob Cratchitt un curcan de Crăciun.

Cum se prepară curcanul umplut la cuptor

  1. Curcanul se spală bine cu apă rece, atât în exterior cât și în interior.
  2. Se lasă la uscat și apoi se condimentează cu sare și piper și se leagă picioarele.
  3. Într-un vas încăpător se pune curcanul cu apă și se fierbe câteva minute. Curcanul se lasă, apoi din nou la uscat.
  4. Pentru a prepara umplutura se taie mărunt toate legumele și bacon-ul.
  5. Usturoiul și ceapa se călesc în puțin ulei. După câteva minute se adaugă bacon-ul tocat și se lasă să prindă puțină culoare. Se adaugă și carnea tocată. Când carnea tocată începe să își schimbe culoarea se adaugă șunca, migdalele, stafidele, merele și țelina Apio. Se adaugă și sherry-ul și se lasă la gătit până ce toate legumele și carnea sunt gata.
  6. Cine dispune de o seringă de bucătărie poate injecta curcanul cu vin din loc în loc. Cine nu are acest gadget, poate stropi curcanul cu vin.
  7. I se desfac picioarele curcanului și se umple cu amestecul obținut anterior.
  8. Când curcanul a fost umplut, i se leagă din nou picioarele.
  9. Opțional, în tava de gătit se pot adăuga felii de ananas sau cartofiori.
  10. Într-o tava de aragaz se adaugă curcanul umplut și se acoperă cu folie de aluminiu.
  11. Curcanul se gătește timp de 5 ore la 180 – 200 grade Celsius. Calculul de gătire se face în felul următor – la un kilogram de curcan se ia în calcul o oră de gătit. La fiecare oră, curcanul se stropește cu lichidul din tavă. Dacă în tavă nu mai rămâne lichid se adaugă apă, supă, sau vin.
  12. După ce curcanul este aproape gătit, se înlătură folia de aluminiu și se mai lasă la gătit până ce capătă o culoare frumoasă.

sursa: retete.unica.ro

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Sex la telefon? Esti singur, nu ai o partenera, vrei sa gasesti o linie fierbinte unde fetele asteapta apelul tau ca sa puteti face sex la telefon? Apeleaza 0906 760 519 (tarif 1,1 euro/minut + TVA, serviciu destinat celor peste 18 ani) si o sa ai parte de cele mai tari senzatii la cel mai mic pret!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Spune ceva

Leave a comment


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/steagulr/public_html/wp-content/themes/stylelife-single/comments.php on line 52

Steagul Rosu utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta. Te informăm că ne-am actualizat politicile cu cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Politica de confidentialitate and Politica de colectare cookies

ziare