Hot News

Sfatul nutriționistului: Deserturi ideale pentru persoanele care suferă de diabet

On sâmbătă, august 21st, 2021

Un diagnostic de diabet nu înseamnă condamnarea la o viaţă fără dulce. Există o mulţime de alternative la dulciurile şi prăjiturile cu mult zahăr, cu care persoanele diabetice se pot răsfăţa din când în când, fără să le fie afectată sănătatea.

Recomandările şi ideile nutriţionistului Gianluca Mech vin într-ajutorul celor care suferă de această afecţiune nemiloasă. Una dintre marile provocări cu care se confruntă diabeticii este aceea de a găsi un desert pe care să îl poată consuma fără ca acesta să le afecteze sănătatea. Cu atât mai mult cu cât zahărul şi carbohidraţii sunt de evitat.

Fructe
„Fără doar şi poate, fructele consumate în cantităţi rezonabile reprezintă cea mai bună şi mai sănătoasă variantă de desert. Nu doar în cazul celor ce suferă de diabet, ci pentru oricine. Fructele conţin foarte multe vitamine şi minerale şi conţin, de asemenea, fibre. Fibrele ajută la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge şi la scăderea colesterolului. Conform unui studiu, atunci când o persoană cu diabet consumă 50 de grame de fibre pe zi, nivelul de zahăr din sânge se menţine în limite normale. Totuşi, trebuie să evităm fructele foarte dulci şi să ne îndreptăm mai degrabă spre mere, citrice sau fructe de pădure‟, recomandă nutriţionistul Gianluca Mech.

Iaurt cu fructe
„Ştim că iaurturile cu fructe pe care le găsim pe rafturile supermarketurilor conţin zahăr adăugat. Pacienţii cu diabet se pot bucura însă de iaurturi cu fructe preparate în casă. Folosesc iaurt normal în care adaugă fructele favorite, de preferat din cele pe care le-am enumerat mai sus. Pun amestecul la frigider sau congelator, iar la final vor obţine un desert delicios şi răcoritor. Asemănător cu îngheţata‟, explică nutriţionistul.

Ciocolată neagră
„O veste bună pentru pacienţii cu diabet. Consumul de ciocolată neagră în cantităţi mici poate îmbunătăţi controlul insulinei şi al nivelului de zahăr din sânge. Asta graţie flavonolilor care se găsesc în boabele de cacao.

Problema este că majoritatea ciocolatelor care se găsesc pe piaţă conţin cantităţi prea mici de flavonoli şi au zahăr adăugat. Există varianta ciocolatei negre, cu cel puţin 75% cacao pe care chiar şi diabeticii o pot consuma în cantitate mică, de poftă‟, explică specialistul.

Mai puţini carbohidraţi
„Atunci când vor să se bucure şi de un desert, diabeticii ar trebui să consume mai puţini carbohidraţi la masa propriu-zisă. Sau deloc, aşa ar fi ideal. Este truc, la care însă nu le recomand să apeleze prea des, ci eventual doar la ocazii speciale‟, atrage atenţia Gianluca Mech

sursa: clickpentrufemei.ro

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Sex la telefon? Esti singur, nu ai o partenera, vrei sa gasesti o linie fierbinte unde fetele asteapta apelul tau ca sa puteti face sex la telefon? Apeleaza 0906 760 519 (tarif 1,1 euro/minut + TVA, serviciu destinat celor peste 18 ani) si o sa ai parte de cele mai tari senzatii la cel mai mic pret!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Spune ceva

Leave a comment

Steagul Rosu utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta. Te informăm că ne-am actualizat politicile cu cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Politica de confidentialitate and Politica de colectare cookies

ziare