Rețeta lui Radu Anton Roman pentru cea mai bună pastă de tomate
Pasta de tomate este un ingrediente esețial în bucătărie, extrem de versatil și care își găsește locul în foarte multe preparate iubite de întreaga familie, de la sosul pentru pizza, paste, tocane cu carne sau doar cu legume, supe și ciorbe și multe altele.
Pentru că tot e sezonul conservelor, vă lăsăm mai jos rețeta regretatului Radu Anton Roman, care vă garantează cea mai bună pastă de roșii.
Ingrediente: 20 kg roşii sănătoase, coapte şi răscoapte, 1 ceaşcă de sare. Mod de preparare: roșiile se grijesc, se taie bucăţi. Se trec prin sită – există chiar şi azi în comerţ un soi de sită-storcător care lasă pieliţa veştedă de uscată. Se pune la fiert piureul, amestecând mereu, între 1 oră şi până se face bulionul pastă. Se sărează, cam 1 lingură la 3 litri zeamă, se pune-n sticle cu gura largă, se toarnă de-un deget ulei, se dau la bain-marie o jumătate de oră.
