Cum se menține Regina Elisabeta a II-a. Secretele regimului ei alimentar și interdicțiile pe care le respectă

Suvera în vârstă de 94 de ani pare să aibă o sănătate de fier, fiind și la vârsta asta foarte activă. Regimul ei de viață nu pare unul foarte restrictiv, însă sunt unele alimente la care a renunțat fie din proprie inițiativă, fie pentru că eticheta regală nu îi permite să le consume.

Deşi extrem de conservatoare în preferinţele culinare, preferând bucătăria britanică clasică, aceasta era recunoscută pentru anumite obiceiuri mai puţin convenţionale. Darren McGrady, cel care a fost Chef pentru familia regală timp de aproape 10 ani, încă din 1982, a povestit pentru revista Hello! că regina avea obiceiul să mănânce săptămâni întregi acelaşi preparat.

Dar iată câteva dintre curiozităţile regale:

Usturoiul este interzis, iar acest lucru trebuie respectat de întreaga familie regală. De altfel, Camilla, actuala soţie a lui Charles, a povestit că, invitată la o ediţie Masterchef Australia, aceasta ar fi penalizat un concurent pentru că ceea ce gustase conţinea usturoi. Întrebată, mai târziu, dacă acest lucru ţine de etichetă şi este interzis la toate evenimentele oficiale, Ducesa de Cornwall a glumit, spunând: “Da, trebuie să predaţi ursturoiul la intrare”.

Se spune că amidonul nu este tocmai sănătos pentru stomac şi poate provoca, adesea, balonări sau chiar diabet. Aşadar, produsele care îl conţin sunt interzise la cina în familie, regele evitând produse precum paste, cartofi, orez. Disciplină pe toate planurile!

Porţelanurile, argintăria, cristalurile sunt asociate mereu cu familiile regale şi ne aşteptam ca şi Regina Elisabeta să prefere recipiente sofisticate. Spre marea surprindere a tuturor, atunci când se află la reşedinţa de vacanţă de la Balmoral, aceasta preferă să îşi mănânce fructele proaspete dintr-un recipient Tupperware, un brand recunoscut pentru fabricarea produselor de plastic practice, în special pentru picnic . Cel care a dat-o de gol a fost tot chef Darren McGrady, care a povestit: “E adevărat că regina trebuie să mânânce mereu din farfurii de aur cu tacâmuri de aur, dar uneori, la Balmoral, mânca fructe dintr-un recipient Tuppeware de culoare galbenă”.

Este deja cunoscut faptul că unul dintre felurile preferate ale reginei este sandvişul cu ton, maioneză şi castraveţi, însă refuză vehement ca acesta să aibă crustă, adică să fie preparat la grill.

Suverana preferă să consume multe fructe, dar cel mai adesea banane, pe care le mănâncă întotdeauna cu cuţitul şi cu furculiţa, pentru a evita „să pară ca o maimuţă”. Tot ea are şi o plăcere vinovată, pe care nu se fereşte să şi-o satisfacă în public: tortul cu biscuiţi şi ciocolată, pe care îl savurează zilnic. Oriunde merge, are mereu o casoletă cu acest desert la ea, lucru confirmat tot de McGrady: “Am călătorit, odată, cu trenul la Palatul Windsor şi avea o cutiuţă cu tort pe care a ţinut-o tot drumul pe genunchi”.

Căsătoriţi de mai bine de şapte decenii, Elisabeta şi Philip împărtăşesc multe preferinţe culinare şi detestă amândoi stridiile şi nu se feresc să recunoască acest lucru în faţa invitaţilor cu ştaif. Înainte de fiecare dineu oficial, aceştia sunt “avertizaţi” că oricât de mult ar dori, aceste fructe de mare nu vor ajunge niciodată pe masa.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Sex la telefon? Esti singur, nu ai o partenera, vrei sa gasesti o linie fierbinte unde fetele asteapta apelul tau ca sa puteti face sex la telefon? Apeleaza 0906 760 575 (tarif 1,1 euro/minut + TVA, serviciu destinat celor peste 18 ani) si o sa ai parte de cele mai tari senzatii la cel mai mic pret!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *