Cum să refolosești mâncarea rămasă de la Paște
Chiar dacă anul ăsta Paștele a fost sărbătorit puțin diferit, mulți dintre noi nu am renunțat la tradițiile culinare. Dacă ți-au rămas ouă și cozonac sau alte preparate de la masa de Paște, îți oferim câteva idei pentru a le refolosi.
Ce să faci cu ouăle de la Paște?

Cu ouăle de la Paște poți găsi numeroase posibilități de a le refolosi. Fie pregătești o salată simplă de ouă (doar cu puțin ulei, sare, oțet și niște mărar sau pătrunjel proaspăt), fie faci o salată mai elaborată cu tot felul de sosuri pe bază de maioneză sau iaurt, castraveți în oțet, capere, masline verzi etc. Poți oricând să pregătești niște cartofi franțuzești, ouă umplute sau o salată orientală.
Ce să faci cu cozonacul rămas de la Paște?

Cozonacul îl poți congela sau, dacă nu vrei să îl mai păstrezi, îl poți trasnforma într-o delicioasă budincă la cuptor (adaugi lapte, ouă, puțin zahăr și aromele preferate) sau îl feliezi și pregătești cele mai bune frigănele pentru micul dejun.
Ce faci cu mâncarea rămasă de la Paște?

În ceea ce privește friptura, pe aceasta o poți trasnforma ușor în sandvisuri/kepab făcut în casă, alături de salatele și sosurile preferate sau o poți transforma în tocănițe, chifteluțe ori sosuri cu carne pentru paste/lasagna. Ciorba poate fi congelată pentru altă dată, la fel și sarmalele sau drobul, ori alte mezeluri și brânzeturi feliat. Alegeți recipiente/pungi de congelator adecvate, notați conținutul și data congelării și pot fi păstrate chiar și 2-3 luni.
sursa imagini: Pixabay