Legendarul Kirk Douglas a murit, lăsând în urma lui o avere impresionantă

Actorul Kirk Douglas a murit miercuri, în locuința sa, din cauza naturale, la 103 ani, lăsând în urmă rolurile de excepție pe care le-a jucat de-a lungul impresionantei sale cariere, dar și o avere substanțială.

Binecunoscut mai ales pentru rolul din filmul “Spartacus”, Kirk Douglas era unul dintre ultimii supravieţuitori ai Epocii de Aur a Hollywood-ului. Dispariţia faimosului actor a fost confirmată de fiul său, Michael Douglas, care a spus: “Pentru lume a fost o legendă. Dar pentru mine şi fraţii mei era simplu tata”.

Starul, care a lăsat în urmă averea de 60.000.000 $, parcă şi-a presimţit moartea. Anul trecut, la 9 decembrie, când a împlinit 103 ani, a rugat familia să nu-i mai serbeze ziua de naştere. În trecut, era serbat cu mare pompă. Averea starului va fi împărţită văduvei sale, Anne, care are 100 de ani, celor 3 fii, Michael (75 de ani), Joel (73 de ani) şi Peter (64 de ani), la 7 nepoţi, care i-au dăruit, la rândul lor, strănepoţi.

A jucat în 92 de filme

The Bad and the Beautiful (1952) Directed by Vincente Minnelli Shown from left: Kirk Douglas, Lana Turner

Pe numele adevărat Issur Danielovich Demsky, Kirk Douglas s-a născut în 1916, la New York, într-o familie de emigranţi evrei cu 6 copii. În copilărie vindea sandvişuri muncitorilor din fabrici ca să-şi câştige existenţa. Potrivit autobiografiei sale, a avut 40 de slujbe umile până şi-a împlinit visul de a ajunge actor. În 1939, a debutat pe scena Teatrului Tamarak, unde un prieten i-a sugerat să-şi schimbe numele în Kirk Douglas. A urmat Academia de Artă şi a debutat în cinema într-un rol din filmul “Dragoste ciudată”, în 1946.

Kirk a fost însurat, din 1943 până în 1954, cu Diana Dill, care i-a dăruit doi fii, Michael şi Joel. Căsătoria lor a eşuat, fiindcă actorul şi-a înşelat soţia. Ca sex-simbol al Hollywoodului, Kurt s-a iubit cu dive fascinante ale timpului, cum ar fi Marlene Dietrich, Joan Crawford, Barbara Stanwick, Lana Turner, Rita Hayworth şi Ava Gardner. În 1954, starul s-a căsătorit cu Anne, care era asistentă pe platourile de filmare. Ea i-a mai dărui doi copii, pe Peter şi pe Eric, decedat în 2004, la 46 de ani.

Actorul a avut o viaţă lungă fiindcă s-a menţinut activ şi a făcut multă gimnastică în tinereţe. A avut însă şi cumpene crunte: un accident de elicopter, din care a scăpat în mod miraculos, un AVC, în 1996, care l-a lăsat paralizat parţial, o criză cardiacă, în 2001.

De-a lungul carierei sale prodigioase, Kirk Douglas a apărut în 92 de filme. Cele mai cunoscute au fost “Spartacus” (1960), “Călăreţul singuratic” (1962) şi “Umbra unui uriaş” (1966). Printre alte filme importante în care a jucat se numără: “Menajeria de sticlă” (1950), “Prinde-mi un spion (1971) şi “Procesul maimuţelor”(1988). Kirk Douglas nu a fost recompensat niciodată cu premiul Oscar, deşi a fost nominalizat de trei ori. A primit doar un Oscar onorific, în 1996, pentru 50 de ani de carieră.  Nici un alt mare actor de la Hollywood nu a apucat să trăiască atât de mult cât a trăit el.

sursa: click.ro

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Sex la telefon? Esti singur, nu ai o partenera, vrei sa gasesti o linie fierbinte unde fetele asteapta apelul tau ca sa puteti face sex la telefon? Apeleaza 0906 760 575 (tarif 1,1 euro/minut + TVA, serviciu destinat celor peste 18 ani) si o sa ai parte de cele mai tari senzatii la cel mai mic pret!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *