Boboteaza, o sărbătoare plină de tradiții și superstiții

Data de 6 ianuarie are o însemnătate deosebită pentru credincioșii care sărbătoresc Botezul Domnului Iisus.

Ziua de Bobotează și Ajunul Bobotezei aduc cu ele multe obiceiuri, pe care oamenii din anumite regiuni ale României încă le respectă cu sfințenie. Se spune că pe 6 ianuarie se sfințesc apele mari și se purifică mediul înconjurător de forţele malefice.

În această zi se sfințește agheasma prin harul preoților. Agheasma are virtuţi terapeutice miraculoase şi nu se strică de-a lungul anului.

Nici în ajun de sărbătoare, oamenii nu trebuie să fie indiferenți. Nu este bine ca rudele să fie certate între ele, și mai mult de atât, părinții nu trebuie să își certe copiii. Dacă aceste obiceiuri nu sunt respectate, oamenii vor avea necazuri tot anul.

În plus, fetele nemăritate își pun busuioc sub pernă pentru a-și visa ursitul. Dacă și postesc şi se roagă Sfântului Ioan în ajun de Bobotează, îl vor vedea in vis pe cel cu care le este hărăzit să se căsătorească.

De asemenea, cei care reușesc să postează toată ziua de Bobotează și să nu bea nimic în această zi vor avea parte de noroc, sănătate şi binecuvântare de la Dumnezeu pe tot parcursul anului.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Sex la telefon? Esti singur, nu ai o partenera, vrei sa gasesti o linie fierbinte unde fetele asteapta apelul tau ca sa puteti face sex la telefon? Apeleaza 0906 760 575 (tarif 1,1 euro/minut + TVA, serviciu destinat celor peste 18 ani) si o sa ai parte de cele mai tari senzatii la cel mai mic pret!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *