Râsul te ajută să fii mai sănătos

Cu cât râzi mai mult și mai des, cu atât te ajuți să fii mai sănătos. Râsul are numeroase beneficii asupra sănătății, atât fizice, cât și psihice.

Uită de vorba din bătrâni: „râsul îngrașă” şi râzi cu gura până la urechi, mai ales că s-a demonstrat ştiinţific că de fapt râsul slăbeşte şi, în plus, te scapă şi de anumite boli, cum ar fi depresia sau afecţiunile cardiovasculare.

În urma studiilor de specialitate s-a constatat că persoanele vesele, care râd mai mult, se îmbolnăvesc mai rar comparativ cu cele care sunt mai tot timpul pesimiste. Aşa a devenit râsul o formă de terapie tot mai răspândită în cabinetele medicale.

De ce e bine să râzi cu poftă

Atunci când râzi, corpul se relaxează şi astfel întreaga tensiune negativă este eliminată din organism. În plus, sub efectul râsului, muşchiul diafragmei se destinde, ceea ce duce la ameliorarea procesului de oxigenare a plămânilor. De asemenea, circulaţia sangvină se accelerează, ca şi procesul de eliminare a toxinelor acumulate, iar digestia este uşurată prin contracţii abdominale. Terapia prin râs este benefică persoanelor care suferă de insomnie, tensiune arterială crescută, depresie, dureri articulare, diabet şi alte afecţiuni legate de stres.

Sporeşte imunitatea

Potrivit cercetătorilor, multe afecţiuni sunt cauzate de stres, de restul făcându-se vinovate bacteriile şi virusurile. Aşadar, dacă reduci nivelul de stres la minimum prin bună-dispoziţie, toate funcţiile corpului se vor îmbunătăţi, sporind imunitatea organismului. Cercetările au arătat că imediat ce începi să râzi, corpul şi mintea se detensionează şi se eliberează de energiile negative. Însă atunci când organismul este încordat, tensiunea arterială creşte, ceea ce poate duce la afectarea inimii, creierului şi rinichilor şi implicit la funcţionarea deficitară a întregului sistem.

Îţi ia durerea cu mâna

Tot râsul este responsabil şi de accelerarea procesului de vindecare a organismului după ce a suferit de pe urma unei operaţii chirurgicale sau de pe urma bolilor cauzate de stres. Râsul stimulează producerea unor hormoni, care declanşează eliberarea endorfinelor, “hormonii fericirii”, către creier, inducând o senzaţie de relaxare şi o stare de bine prelungită.

Râzi pentru inima ta

Faţa, gâtul, pieptul, abdomenul, braţele şi picioarele… toate se destind în timpul râsului, motiv pentru care unii psihoterapeuţi îl recomandă pentru reducerea riscurilor accidentelor cerebrale şi cardiovasculare.

Atenţie! Terapia prin râs nu este indicată persoanelor care suferă de hernie, dureri în piept sau femeilor însărcinate.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Sex la telefon? Esti singur, nu ai o partenera, vrei sa gasesti o linie fierbinte unde fetele asteapta apelul tau ca sa puteti face sex la telefon? Apeleaza 0906 760 575 (tarif 1,1 euro/minut + TVA, serviciu destinat celor peste 18 ani) si o sa ai parte de cele mai tari senzatii la cel mai mic pret!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *