A murit Paul Allen. Vezi aici de ce boala suferea cofondatorul Microsoft

Paul Allen a murit în urma unor complicaţii cauzate de limfomul non-Hodgkin, a anunţat compania de investiţii a acestuia, Vulcan, într-un comunicat.

„Cu o tristeţe profundă, anunţăm moartea fondatorului nostru Paul G. Allen, co-fondatorul Microsoft şi remarcabilul tehnolog, filantrop, constructor comunitar, ecologist, muzician şi susţinător al artei. Paul Allen a murit luni după-amiază, 15 octombrie 2018, din cauza complicaţiilor provocate de limfomul non-Hodgkin, în Seattle. Paul Allen avea 65 de an”, transmite compania, în comunicat.

paul allen

Un mesaj care anunţă moartea lui Paul Allen a fost publicat şi pe contul de Twitter al acestuia.

Sora lui Allen, Jody, a spus despre fratele său că a fost „o persoană remarcabilă din toate punctele de vedere” şi în timp ce toată lumea îl ştia pentru activitatea sa în domeniul tehnologiei şi în caritate, „a fost un frate şi un unchi iubit, precum şi un prieten excepţional”.

Paul Allen s-a născut pe 21 ianuarie 1953 în Seattle. Pasiunea sa pentru calculatoarea a început din tinereţe. La vârsta de 21 de ani, împreună cu bunul său prieten Bill Gates, pune bazele companiei Microsoft, care avea să devină cea mai mare companie din domeniul calculatoarelor.

Screen Shot 2018-10-16 at 08.25.47

Allen a fost diagnosticat cu non-Hodgkin în 1982. Din cauza acestei boli, se distanţează de Microsoft. În noiembrie 200 demisionează din comitetul director al companiei.

În august 2018, Paul Allen era al 46-lea cel mai bogat om din lume, potrivit Forbes, cu o avere estimată la 20,2 miliarde de dolari.

Ce este Limfomul non-Hodgkin de care suferea Paul Allen

Limfomul este un cancer al sistemului limfatic, cel care apără organismul de infecţii. Boala porneşte de la limfocite, un tip de celule albe, care se înmulţesc excesiv şi au o durată de viaţă mai mare decât normalul, astfel putând afecta toate componentele sistemului limfatic – noduli limfatici, splină, timus, măduvă osoasă – dar şi alte organe. Există multe tipuri de limfom, dar principalele sunt limfomul Hodgkin şi non-Hodgkin.

Diferenţa dintre limfomul Hodgkin şi non-Hodgkin constă în prezenţa sau absenţa unui tip de celule, numite celule Reed-Sternberg. Ţesutul canceros se recoltează prin biopsie, se analizează histo-patologic, iar dacă se descoperă celule Reed-Sternberg, înseamnă că limfomul este de tip Hodgkin.

Chiar dacă diferenţa constă într-o celulă, tratamentul şi prognosticul pot fi foarte diferite între cele două tipuri de limfom, mai ales că limfomul non-Hodgkin include peste 30 de subtipuri ale bolii, unele mai dificil, altele mai uşor de tratat.

Simptomele, în cazul ambelor tipuri de limfoame, sunt cam aceleaşi, dar ele depind şi de stadiul în care a ajuns limfomul, fie el Hodgkin sau non-Hodgkin.

• Noduli limfatici umflaţi la subraţ, zona inghinală sau gât.
• Oboseală permanentă
• Febră şi frisoane
• Transpiraţii nocturne
• Pierderea poftei de mâncare
• Pierdere în greutate fără motiv

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Sex la telefon? Esti singur, nu ai o partenera, vrei sa gasesti o linie fierbinte unde fetele asteapta apelul tau ca sa puteti face sex la telefon? Apeleaza 0906 760 575 (tarif 1,1 euro/minut + TVA, serviciu destinat celor peste 18 ani) si o sa ai parte de cele mai tari senzatii la cel mai mic pret!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *