Medicii au decis cat sex trebuie sa faci saptamanal

Sexul și sănătatea merg mână în mână, iar asta n-ar trebui să mai surprindă pe nimeni – studiile facute de medicii americani au confirmat că o viață sexuală activă te face mai fit, îți ține inima puternică și te ajută să eviți cancerul de prostată sau de sân.

Mai adaug la listă și o sănătate psihică bună, deoarece atunci când faci sex nu mai ești depresiv și starea ta generală se ameliorează.

Însă, la nivel global, în prezent, lumea face din ce în ce mai puțin sex.

Uite, un studiu publicat în Archives of Sexual Behavior analizează comportamentul americanilor și a ajuns la concluzia că ei fac mai puțin sex decât făceau în urmă cu 10 ani.

Din 2010 și până în 2014, americanul de rând a făcut de 9 ori mai puțin sex decât făcea în perioada 2000-2004. Scăderea s-a văzut și în rândul cuplurilor căsătorite – ei au făcut sex de 16 ori mai puțin, pe an.

medicii

Jean Twenge, profesor de psihologie la San Diego State University și autorul cărții Generation Me, a spus că putem specula pe seama acestui subiect, dar că numărul ridicat de ore petrecut la muncă și timpul alocat creșterii copiilor au dus la această scădere.

Un alt factor este accesibilitatea serviciilor de streaming care în timpul liber îți fură din alte preocupări, au spus medicii.

Partea bună este că sexul nu a dispărut de tot (dooh) – un adult normal face sex cam de 54 de ori pe an, adica undeva la mai mult de o dată pe săptămână.

Cuplurile căsătorite nu-și fac de cap atât de des, dar fac sex cam de 51 de ori pe an.

Oricum, știința zice că-i ok, iar dacă faci sex o dată pe săptămână e perfect, după cum spune și studiul publicat de Amy Muise, profesor asistent de psihologie la York University din Canada.

Amy susține că cei care fac sex o duc mai bine, iar dacă faci sex o dată pe săptămână e perfect.

Ok, să ne înțelegem, asta nu înseamnă că dacă faci sex mai des e vreun lucru rău, doar că nu crește nivelul de fericire al cuplurilor. El rămâne la fel și dacă faci sex o dată și dacă faci sex de mai multe ori.

În cazul în care faci sex mai rar de atât, atunci ai putea face un efort (dacă nu e prea complicat, evident), deoarece este o idee bună – un studiu facut de medicii de la Carnegie Mellon University a ajuns la următoare concluzie – cuplurile care au încercat să facă mai mult sex nu sunt mai fericite.

Explicația e simplă – dacă te forțezi să faci mai mult sex decât e cazul, atunci ar putea să ți se pară că devine un task și să nu-ți mai facă plăcere.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Sex la telefon? Esti singur, nu ai o partenera, vrei sa gasesti o linie fierbinte unde fetele asteapta apelul tau ca sa puteti face sex la telefon? Apeleaza 0906 760 575 (tarif 1,1 euro/minut + TVA, serviciu destinat celor peste 18 ani) si o sa ai parte de cele mai tari senzatii la cel mai mic pret!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *