Grumpy cat a castigat 710 000 de dolari in instanta

Grumpy Cat a câștigat 710.000 de dolari în instanţă. Una dintre cele mai faimoase pisici din lume, în special datorită aspectului său mereu morocănos, Tardar Sauce, alias Grumpy Cat, a devenit şi mai „încruntată” după ce o companie specializată în comerţul cu cafea i-a folosit în mod abuziv chipul pe eticheta unor produse.

Încălcarea contractului de drepturi asupra imaginii pisicii i-a adus proprietarei acesteia, Tabatha Bundesen din Arizona (sudul Statelor Unite) suma de 710.001 dolari, după o decizie luată de un juriu într-un tribunal federal din California, potrivit unui document obţinut miercuri, 24 ianuarie de AFP.

grumpy cat

„Am solicitat juraţilor suma pe care o considerau justă. Aceştia au ajuns la concluzia corectă”, a comentat pentru sursa citată avocatul proprietarei, David Jonelis.

Acesta a subliniat că societatea Granada Beverage a semnat un contract pentru a folosi imaginea lui Grumpy Cat pe un sortiment de cafea cu gheaţă numit Grumppuccino, însă a utilizat-o şi pe un alt produs, respectiv cafea măcinată.

Este „prima dată când un «fenomen pe internet» câştigă în instanţă”, a mai spus Jonelis.

În plângerea depusă la 11 decembrie 2015 se afirmă că acest „comportament condamnabil al acuzatului a oferit atât pisicii cât şi proprietarilor acesteia motivul de a fi foarte încruntaţi”.

Grenade Beverage a fost acuzată de încălcarea unui contract de utilizare limitată a imaginii lui Grumpy Cat şi a mărcii sale datând din 2013 „prin comercializarea, în mod repetat, a unor produse neautorizate Grumpy Cat”.

Chipul acestei pisici, care nu exprimă niciodată bucuria – deşi este foarte sociabilă, după cum a dat asigurări stăpâna ei – i-au adus proprietarei milioane de dolari după publicarea primelor imagini cu aceasta, în 2012.

Felina cu ochi mari şi albaştri a apărut în numeroase emisiuni de televiziune, pe coperta unor publicaţii precum Wall Street Journal sau New York Magazine, şi chiar pe Broadway într-o reprezentare a legendarului muzical „Cats”.

De asemenea, imaginea sa ilustrează cărţi pentru copii, felicitări, tricouri şi a fost utilizată pentru realizarea de jucării de pluş şi a altor produse.

În plus, Grumpy Cat are şi o replică de ceară la Muzeul Madame Tussaud din Washington, amintește Agerpres.

În schimb, o femeie din Marea Britanie şi-a dus pisica la veterinar, apoi a descoperit că aceasta era vândută pe Facebook. Vezi cum a fost posibil.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Sex la telefon? Esti singur, nu ai o partenera, vrei sa gasesti o linie fierbinte unde fetele asteapta apelul tau ca sa puteti face sex la telefon? Apeleaza 0906 760 575 (tarif 1,1 euro/minut + TVA, serviciu destinat celor peste 18 ani) si o sa ai parte de cele mai tari senzatii la cel mai mic pret!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *