De ce e mai tare targul de Craciun din Bucuresti decat cel din Viena

Pare incredibil, dar mulţi dintre cei care au vizitat anul acesta târgurile de sezon amenajate în capitalele Austriei şi României sunt de părere că Targul de Craciun din Bucureşti este mai spectaculos decât cel din Viena.

tragul de craciun

Şi anul acesta, în centrul Vienei, chiar la intrarea în Primărie, a fost amenajat tradiţionalul Târg de Crăciun. Este renumit în toată lumea pentru atmosfera de basm care e creată în perioada sărbătorilor de iarnă, datorită decoraţiunilor şi a spectacolului de lumini.

Spre uimirea multor români care l-au vizita, însă, acesta nu se diferenţia cu nimic de Târgul de Crăciun din Bucureşti. Ba chiar, spun unii, cel din Capitala României este mult mai spectaculos, iar atmosfera de basm este mult mai bine recreată în Bucureşti.

„Mă aşteptam să fie mult mai mare, mai spectaculos. Aici găsesc aceleaşi produse ca în România, dar mult mai scumpe”, spune Andreea, o tânără aflată pentru prima dată în vizită la Târgul de Crăciun din Viena.

targul de craciun

Mulţi spun că, anul acesta, Târgul de Crăciun din Bucureşti este mai spectaculos decât cel din Viena

De fapt, aceasta este marea diferenţă. Preţurile tuturor produselor comercializate la targul de craciun din Viena sunt de 3-4 ori mai mari decât sunt în Bucureşti. De exemplu, preţul unui glob de sticlă pictat porneşte de la 10-20 de euro în Viena, în timp ce la Bucureşti acestea costă 15-25 de lei.

Un glob de cristal costă la târgul din Capitala României între 30 şi 70 de euro, în timp ce la austrieci poate ajunge să coste chiar şi 120 de euro. Iar o cană de punch, adică un fel de vin fiert, costă 4 euro în Viena, cu 3 euro mai mult decât în România.

vlcsnap-2017-12-21-17h40m21s237-620x349

„Ambele târguri au farmecul lor. Nu putem compara, însă, nivelul de trai din Viena cu cel de aici. Dacă ar fi să aleg, aş prefera târgul de Crăciun din România, pentru că sunt patrioată”, spune o doamnă care a vizitat târgul din capitala Austriei şi care acum vinde vin fiert în târgul din Bucureşti.

Austriecii nu s-au chinuit prea mult să orneze cu leduri şi beculeţe Târgul de Crăciun din Viena. Doar copacii uriaşi din apropiere au fost îmbrăcaţi în cordoane de lumină, căsuţele de lemn au fost conturate cu beculeţe colorate, iar pe stâlpi au fost montate mici decoraţiuni luminoase. În plus, scena târgului de Crăciun din Viena pare una improvizată, foarte mică, pe care nu pot urca simultan mai mult de câţiva interpreţi. De altfel, la această micuţă tribună nu vin decât artişti şi formaţii locale.

Scena de concerte a Târgului din Viena este una de mici dimensiuni, unde, în general, nu cântă decât artiştii locali

În schimb, la târgul din Bucureşti este amenajată o scenă uriaşă, unde au loc adevărate concerte, însoţite de jocuri de lumini, iar boxele de mari dimensiuni fac întreaga atmosferă să vibreze.

Bradul uriaş, înalt cât o clădire cu 10 etaje, plasa de lumini care acoperă întregul târg, Casa lui Moş Crăciun şi sania trasă de reni îi fac pe cei care vizitează Târgul de Crăciun din Bucureşti să se simtă ca într-un basm. Iar dacă vor să deguste din preparatele tradiţionale româneşti, se pot înfrupta din cârnaţii, fasolea cu ciolan, pomana porcului sau sărmăluţele proaspăt preparate, pe care gospodinele şi bucătarii veniţi din toată ţara le vând cu 10-20 de lei porţia.

Poate că singurul capitol la care targul de Craciun din Bucureşti este sub cel amenajat în Viena e patinoarul. Austriecii au creat alei de gheaţă, pe care se poate patina, în timp ce în Capitala României a fost amenajat un patinoar clasic.

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Sex la telefon? Esti singur, nu ai o partenera, vrei sa gasesti o linie fierbinte unde fetele asteapta apelul tau ca sa puteti face sex la telefon? Apeleaza 0906 760 575 (tarif 1,1 euro/minut + TVA, serviciu destinat celor peste 18 ani) si o sa ai parte de cele mai tari senzatii la cel mai mic pret!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *