PSD incearca sa justifice schimbarea codului penal printr-un video de propaganda

PSD Craiova numește Poliția incompetentă, într-un clip în care vrea să explice necesitatea modificării legilor justiției. Clipul a fost distribuit pe Facebook și s-a viralizat rapid.

psd

În clipul distribuit pe Facebook se sugerează că folosirea camerelor de supraveghere în anchetele realizate până acum s-ar face pentru a găsi ”țapi ispășitori”. Se dă exemplul crimei de la stația de metrou Dristor 1.

„La metrou are loc o crimă. Se poate întâmpla să fii și tu în preajmă. Și se poate întâmpla ca poliția incompetentă să nu îl identifice pe ucigaș. Și să caute un țap ispășitor. Iar tu ai putea fi acel țap ispășitor. Poliția ar spune că tu ești înregistrat pe camerele de luat vederi, deși nu se vede foarte clar… Asta ți se poate întâmpla acum, chiar ție! Dar dacă se modifică legea, iar Directiva Europeană intră în vigoare, atunci tu vei avea dreptul să ceri expertizarea probei video! Legea poate fi de partea ta! Nu de partea poliției sau procurorilor incompetenți! Parlamentul trebuie să modifice legile justiției în folosul oamenilor”, este textul care rulează pe parcursul clipului de propaganda PSD.

Clipul a fost distribuit și de ministrul Muncii de la PSD, Lia Olguța Vasilescu.

Pe de altă parte, Carmen Dan, ministrul de Interne și cea care a apărat mereu onoare polițiștilor, a spus jurnalișitlor, la Parlament, că nu a văzut niciun clip. Nu a făcut niciun alt comentariu pe marginea subiectului.

Pe pagina intitulată „Polițiști 2.0” (neafiliată niciunei instituții publice) a apărut și o reacție față de clipul distribuit pe rețeaua de socializare:

Noi, ca poliţişti, prin statut, nu avem voie să exprimăm public opinii politice. Nu am făcut-o până acum, nu o vom face nici de-acum, dar astăzi, poliţiştii din ţara asta, toţi, au fost împroşcaţi cu noroi, direct de Ministrul Muncii, doamna Lia Olguţa Vasilescu.

Videoclipul pe care doamna ministru l-a distribuit sugerează că poliţia ar fi incompetentă de la sine, ca şi când ar fi ceva general demonstrat şi acceptat, deci indubitabil. În realitate, este doar o lozincă, pentru că oamenii nu sunt aşa cum este sistemul, iar asta este garantat de fapte, nu de vorbe şi nici de videoclipuri de propagandă.

După creierul celui care l-a realizat, există un risc iminent continuu ca oricare dintre dumneavoastră, domnilor cetăţeni, să poată deveni subit infractor fără vină. Iar asta reprezintă un argument pentru care ar trebui să facem cu toţii pe lingăii în perioada următoare.

Doamnă ministru, de 6 ani nu există omor cu autor necunoscut în capitala României, a noastră Românie, aşa bună, rea, cum e acum. Aţi auzit de prestigiul Serviciului Omoruri din cadrul DGPMB? Sunt oameni care MUNCESC şi sunt împroşcaţi cu mizerii în mod vădit ostentativ.

Nouă, unor poliţişti, ne este ruşine, pentru că noi ne străduim să nu mai fim ceea ce vor ei să fim.

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Sex la telefon? Esti singur, nu ai o partenera, vrei sa gasesti o linie fierbinte unde fetele asteapta apelul tau ca sa puteti face sex la telefon? Apeleaza 0906 760 575 (tarif 1,1 euro/minut + TVA, serviciu destinat celor peste 18 ani) si o sa ai parte de cele mai tari senzatii la cel mai mic pret!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *