Nadia Comaneci in pericol de moarte

În urmă cu fix 25 de ani, pe data de 15 noiembrie 1989, cu doar o lună înainte de izbucnirea Revoluţiei, Nadia Comăneci (53 de ani), cea mai valoroasă gimnastă a tuturor timpurilor fugea din ţară alegând drumul libertăţii. Nadia a trecut atuncut graniţa de Vest a României, prin zona comunei Beba Veche!

13-nadia_gas_445e02dade-e1402573486946

În acel noiembrie rece şi la propriu, şi la figurat, Nadia Comăneci şi-a luat inima-n dinţi şi, împreună cu câţiva români care doreau să scape de jugul comunismului şi de dictatura lui Ceauşescu, a ales drumul spre libertate. Întregul grup a fost însoţit de o călăuză. Drumul pe fâşia de graniţă a fost unul infernal. Părea că nu se mai termină niciodată, iar potrivit spuselor Nadiei, avea senzaţia că la fiecare pas apare un grănicer român cu un câine de pază. ”În orice moment puteam fi împuşcaţi!”, îşi aminteşte teroarea acelor clipe “Zeiţa de la Montreal”.

În localitatea Kiszombor, întregul grup a fost prins de grănicerii unguri, care, în clipa în care au aflat că printre fugari se află Nadia Comăneci, cea mai valoroasă gimnastă a lumii, şi-au informat imediat superiorii. La un moment dat s-a pus problema ca o parte dintre cei trecuţi ilegal în Ungaria să fie predaţi autorităţilor române. Atunci, Nadia a reacţionat explicând că, dacă se va întâmpla acest lucru, ea va face parte din grupul care ar fi urmat să se întoarcă în ţară. În cele din urmă, la insistenţele ei, cu toţii au fost acceptaţi pe teritoriul maghiar. Întrebată ce intenţionează să facă în Ungaria, Nadia le-a explicat grănicerilor că intenţionează să ajungă în Budapesta la buna ei prietenă Emilia Eberle, fugită şi ea din România, stabilită ulterior, în capitala Ungariei. Grănicerii unguri au ”muşcat” momeala, lăsându-i pe toţi să plece spre Budapesta. După alte două zile de aventură, Nadia avea să ajungă, nu fără emoţii, la Viena, apelând la ajutorul ambasadei americane din Austria. În cele din urmă Nadia avea să aterizeze pe aeroportul JF Kennedy, fiind aşteptată de o mulţime de jurnalişti americani.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Sex la telefon? Esti singur, nu ai o partenera, vrei sa gasesti o linie fierbinte unde fetele asteapta apelul tau ca sa puteti face sex la telefon? Apeleaza 0906 760 575 (tarif 1,1 euro/minut + TVA, serviciu destinat celor peste 18 ani) si o sa ai parte de cele mai tari senzatii la cel mai mic pret!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *