Dinu Patriciu a murit

Dinu Patriciu a incetat din viata marti, 19 august 2014, intr-o clinica din Londra. El suferea de cancer limfatic de mai multi ani si se trata in capitala britanica unde a fost supus si unui transplant de ficat in 2012.

61558596

Miliardarul suferea de cancer limfatic, o boala cu o evolutie galopanta, care l-a rapus. Vestea mortii omului de afaceri i-a suprins pe toti cunoscutii, care stiau ca are probleme de sanatate, dar care nu se asteptau la un final tragic, mai ales ca in urma cu doi ani Patriciu suferise un transplant de ficat si parea ca isi revine. El lasa in urma o avere estimata la peste 2 miliarde de euro si o serie de procese penale in care era asteptat sa dea raspunsuri.

Dinu Patriciu e posibil sa fie inmormantat la Londra

Dinu Patriciu castigase in 2012 lupta cu cancerul, insa unul care se instalase la ficat. A facut atunci un transplant reusit la un spital din Milano. Cu cateva saptamani inainte de interventia chirurgicala, reporterii de la cancan.ro il surprinsesera pe miliardar in Italia, pregatindu-se de controlul medical. Apoi, l-au filmat si la Londra, unde Patriciu mersese tot din motive medicale. In imaginile suprinse de paparazzi de la Cancan.ro, omul de afaceri arata afectat de boala care ii distrugea ficatul. Atunci, Patriciu nu a vrut sa dea detalii despre starea lui de sanatate: „Nu doresc sa vorbesc despre viata mea.”

Medicul curant al lui Dan Voiculescu, Mihai Voiculescu, a declarat ca Dinu Patriciu a murit la Spitalul Royal Free din Londra, cel mai probabil din cauza unei infectii dupa transplantul de ficat. „Dinu Patriciu a decedat intr-un spital din Londra, cu o posibila infectie posttransplant, fiind exclusa orice culpa medicala. Dinu Patriciu a decedat in Spitalul Royal Free Hospital din Londra, unde mergea frecvent la control pentru monitorizarea starii de dupa transplant”, a spus profesorul dr. Mihai Voiculescu, prieten de peste 30 de ani cu omul de afaceri si cel care de peste 20 de ani il ingrijea pentru diverse probleme medicale.

Profesorul Voiculescu a precizat ca problemele hepatice ale lui Dinu Patriciu au aparut in ultimii trei ani, timp in care am facut mai multe investigatii la Spitalul AKH din Viena, la Spitalul Niguarda din Milano, dar si la Londra. „Intrucat starea sanatatii nu era buna, am inceput pregatirea pentru transplant. In urma cu un an si jumatate, Dinu Patriciu a fost supus unei interventii de transplant hepatic in spitalul din Milano. Problemele de serviciu insa l-au determinat sa monitorizeze starea de sanatate intr-un spital din Londra, respectiv Royal Free Hospital”, a declarat pentru Mediafax prof. Voiculescu.

El a mai spus ca probabil la Dinu Patriciu au aparut complicatii posttransplant. „Este posibil, pe stare imunologica scazuta sa fi dezvoltat o infectie. Ceea ce pot sa spun este ca a beneficiat de cea mai buna ingrijire si este exclusa orice culpa medicala„, a precizat prof. Voiculescu.

Ulterior, dupa transplantul de ficat, Dinu Patriciu a aparut in viata publica din Romania. Arata si se simtea mult mai bine. Avea insa probleme atat cu sotia sa, care ceruse divortul, cat si in afaceri.

Dinu Patriciu era cotat in topul Forbes ca unul dintre primii 5 cei mai bogati romani. El a fost proprietarul companiei Rompetrol pe care a vandut-o acum 5 ani, cazacilor de la Kazmunai Gaz, cu siguranta pentru o suma cu multe zerouri. Dupa aceasta tranzactie, Patriciu a investit in lantul de magazine Mic.ro care insa a intrat in insloventa, dar si in media, nici aici cu mult succes.

El era implicat si in sectorul imobiliar in care detine terenuri si caldiri de birouri. Conform topului Forbes International, Dinu Patriciu avea o avere estimata la 1,5 miliarde de  dolari, in scadere cu 700 de milioane, dupa criza care a lovit Romania.

Omul de afaceri Dinu Patriciu s-a nascut in 3 august 1950, la Bucuresti si a avut afaceri in domeniul petrolier, bancar si imobiliar. In anul 1990, Dinu Patriciu a devenit membru fondator al PNL. In legislatura 1990-1992, a fost ales ca deputat de Timis pe listele PNL. A facut parte din Comisia pentru administratie centrala si locala, amenajarea teritoriului si urbanism si din Comisia pentru echilibru ecologic si protectia mediului.

In legislatura 1992-1996, Dinu Patriciu a fost ales ca deputat de Dambovita pe listele Conventiei Democrate Romane. A fost lider al Grupului parlamentar al Partidului Liberal 1993 si al Partidului Aliantei Civice (octombrie 1992 – decembrie 1994) si a facut parte din Comisia pentru administratie publica, amenajarea teritoriului si echilibru ecologic (pana in noiembrie 1995) si din Comisia pentru buget, finante si banci (din noiembrie 1995).

In 1996, Patriciu a candidat la functia de primar general al municipiului Bucuresti, ca reprezentant al PL ’93.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Sex la telefon? Esti singur, nu ai o partenera, vrei sa gasesti o linie fierbinte unde fetele asteapta apelul tau ca sa puteti face sex la telefon? Apeleaza 0906 760 575 (tarif 1,1 euro/minut + TVA, serviciu destinat celor peste 18 ani) si o sa ai parte de cele mai tari senzatii la cel mai mic pret!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *