S-a dat verdictul in cazul romanului suspectat de ebola

Un inginer roman care lucra in capitala Nigeriei, a fost dus de urgenta la Institutul Matei Bals din capitala fiin suspectat ca ar fi infectat cu virusul care a omorat peste o mie de persoane in ultima perioada in Africa. Diagnosticul dat de medicii din Frankfurt arata ca acesta sufera de malarie nu de ebola.

ebola_05-1

Medicii i-au pus diagnosticul inginerului de 51 de ani suspect de Ebola: malarie hemoragică. Acesta s-a prezentat ieri cu simptome precum dureri, febră, diaree, deshidratare, dar si greata, vărsături şi ameteli.

„Evoluţia pacientului este deocamdată stabilă. Transportul a fost securizat, pacientul a fost izolat. Şansa să fie Ebola este extraordinar de mică. Diagnosticul clinic este de malarie”, a declarat managerul Institutului „Matei Balş” din Capitală.

Malaria este determinată de un grup de protozoare-parazit numite Plasmodium. Parazitul malariei este transmis prin intepatura femelei ţânţarului anofel. Perioada de incubaţie e cuprinsă între una-doua săptămâni şi chiar mai multe luni, dacă subiectul a luat medicamente antipaludice în scop preventiv. Crizele de paludism comportă întotdeauna un acces de febră de 40-41 de grade Celsius şi frisoane, apoi o cădere a temperaturii însoţită de transpiraţii abundente şi senzaţie de frig. Puseele de febră se produc, in general, din două în două zile sau din trei în trei zile.

De cealaltă parte, virusul Ebola se transmite prin contact direct cu sângele, lichidele biologice sau tesuturile persoanei infectate. Febra hemoragică pe care o provoacă se manifestă prin hemoragie, vomă şi diaree. Rata mortalitatii bolii este cuprinsa intre 25 si 90% in cazul oamenilor si nu exista un vaccin omologat impotriva ei.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Sex la telefon? Esti singur, nu ai o partenera, vrei sa gasesti o linie fierbinte unde fetele asteapta apelul tau ca sa puteti face sex la telefon? Apeleaza 0906 760 575 (tarif 1,1 euro/minut + TVA, serviciu destinat celor peste 18 ani) si o sa ai parte de cele mai tari senzatii la cel mai mic pret!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *