La Beijing nu se mai vede soarele din cauza poluarii. Rasaritul si apusul se pot vedea doar proiectate pe ecrane imense

In capitala Chinei nivelul poluarii a atins cote foarte periculoase, ceata fiind atat de groasa incat lumina naturala nu mai patrunde apreoape deloc la nivelul solului. Autoritatile au instalat ecrane gigantice pe care se proiecteaza apusul si rasaritul.

article-2540955-1AB96BA200000578-505_964x643

Avertismentele legate de gradul de poluare din Beijing au atins cote alarmante în ultimul an, copiii şi vârstinicii fiind adesea sfătuiţi să nu iasă din casă până ce calitatea aerului nu se ameliorează. Totodată, lipsa luminii naturale, pe care smogul şi noxele o blochează, a devenit o problemă crucială pentru locuitorii capitalei chineze. Astfel, autorităţile au găsit o “soluţie” să atenueze această problemă, flosind plasmele uriaşe din spaţiul public, pe care, de regulă, se proiectează clipuri publicitate, pentru a transmite înregistrări cu apusuri de soare.

Principalele surse de poluare a aerului sunt arderea cărbunelui şi emisiile maşinilor care, în ciuda măsurilor din ce în ce mai susţinute ale autorităţilor, continuă să învăluie oraşul într-un nor de smog, cu efecte extrem de dăunătoare pentru sănătate. O astfel de măsură, ironizată pentru caracterul ei absurd, constă în confiscarea grătarelor locuitorilor, pentru a reduce din poluare. Totodată, cel mai tânăr pacient chinez diagnosticat cu cancer la plămâni are doar opt ani.

Potrivit agenţiei de presă de stat Yinhua, primarul Beijingului a promis că va reduce cantitatea de cărbune ars cu 2.6 milioane de tone şi că va investi peste două miliarde de dolari pentru combaterea poluării. Până la primele efecte vizibile însă, locuitorii continuă se se confrunte cu grave probleme de sănătate, fiind obligaţi să poate măşti de protecţie şi să privească apusul soarelui doar pe ecran.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Sex la telefon? Esti singur, nu ai o partenera, vrei sa gasesti o linie fierbinte unde fetele asteapta apelul tau ca sa puteti face sex la telefon? Apeleaza 0906 760 575 (tarif 1,1 euro/minut + TVA, serviciu destinat celor peste 18 ani) si o sa ai parte de cele mai tari senzatii la cel mai mic pret!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *