Asa arata viitorul. Cel mai complex robot umanoid

Masinaria este realizara de Boston Dynamics si DARPA si este cel mai avansat robot de acest gen. Misiunea lui va fi dezamorsarea bombelor,  accesarea zonelor contaminate radioactiv precum si alte misiuni militare.

atlas-darpa-robot-high-res

Construit pe un cadru metalic foarte rezistent, cu mobilitate asigurată de 28 articulaţii hidraulice, robotul controlat de un computer de bord performant dispune de vedere stereoscopică şi sistem LIDAR (radar pe bază de lumină) pentru orientare precisă în locaţii cu multe obstacole de evitat. Echipat cu membre extrem de avansate, robotul poate copia aproape orice fel de mişcare, iar mâinile cu degete complet articulate pot îndeplini cu uşurinţă activităţi complexe, cum ar fi acţionarea butoanelor şi comutatori din centrala atomică Fukushima.

Deşi prototipul observat în filmuleţul de prezentare încă este ataşat unei cordon de alimentare, potrivit specificaţiilor robotul Atlas va fi complet autonom, dispunând de propria sursă de energie şi pompă hidraulică pentru acţionarea articulaţiilor. Astfel, versiunea finală a robotului va putea colinda oriunde îi dictează calculatorul de bord.

 

Capabil să străbată cu uşurinţă suprafeţe de teren accidentat şi dotat cu mâini robotizate extrem de abile, Atlas va pătrunde în zone de dezastru pentru îndeplini misiuni extrem de riscante. Potenţialul său va fi pus cu adevărat în valoare pe câmpul de bătălie, unde calculatorul de bord ajutat cu repertoriul de senzori foarte avansaţi îl vor transforma într-un veritabil Terminator, protejat cu armură de ultimă generaţie şi capabil să elimine ţinte cu mare acurateţe.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Sex la telefon? Esti singur, nu ai o partenera, vrei sa gasesti o linie fierbinte unde fetele asteapta apelul tau ca sa puteti face sex la telefon? Apeleaza 0906 760 575 (tarif 1,1 euro/minut + TVA, serviciu destinat celor peste 18 ani) si o sa ai parte de cele mai tari senzatii la cel mai mic pret!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *