Adrian Năstase poate iesi din inchisoare cu 45 de zile mai devreme. De ce? A scris o carte!

adrian_nastase

Fostul premier Adrian Năstase a obţinut o reducere a pedepsei cu 45 de zile după ce a scris o carte în penitenciar.

Surse din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP) susţin că Adrian Năstase a depus o cerere la conducerea Penitenciarului Jilava, în care a anunţat că doreşte să muncească pe durata perioadei de detenţie, mai precis să realizeze „o lucrare ştiinţifică”. Cererea i-a fost aprobată, iar fostul premier a obţinut permisiunea să lucreze între opt şi zece ore pe zi, având obligatoriu două zile libere pe săptămână.

Lui Năstase i-a luat aproximativ o lună şi jumătate să scrie cartea, timp în care a lucrat efectiv 30 de zile.

„Pentru două zile de muncă, un deţinut câştigă o reducere de pedeapsă de trei zile. Ca urmare, pentru 30 de zile lucrate, un deţinut obţine o reducere de pedeapsă de 45 de zile”, a precizat, pentru Mediafax, purtătorulul de cuvânt al ANP, Georgiana Gherman.

Lucrarea ştiinţifică a lui Adrian Năstase s-a materializat printr-o carte, intitulată „România la UE în contextul reglementărilor interne şi europene”, care a fost ulterior publicată de o editură acreditată pe lângă Consiliul Naţional al Cercetării Ştiinţifice din Învăţământul Superior.
Adrian Năstase va afla la sfârşitul lui ianuarie când va pleca acasă
Adrian Năstase ar putea fi pus în libertate înainte de termen, după ce Comisia de eliberări condiţionate de la Penitenciarul Jilava a dat aviz pozitiv, constatând că s-a împlinit termenul la care poate fi eliberat. Avocatul Ion Cazacu a precizat că avizul favorabil pentru eliberarea lui Adrian Năstase din penitenciar va fi analizat de judecător, o decizie a instanţei putând fi dată spre sfârşitul lunii ianuarie.

În 20 iunie, Adrian Năstase a fost condamnat definitiv, de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la doi ani de închisoare cu executare în dosarul „Trofeul calităţii”, în care a fost acuzat în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004, când a candidat pentru Preşedinţie din partea PSD.

Sursa : Libertatea

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Sex la telefon? Esti singur, nu ai o partenera, vrei sa gasesti o linie fierbinte unde fetele asteapta apelul tau ca sa puteti face sex la telefon? Apeleaza 0906 760 575 (tarif 1,1 euro/minut + TVA, serviciu destinat celor peste 18 ani) si o sa ai parte de cele mai tari senzatii la cel mai mic pret!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *