Petre Grigoraș, antrenor la SCM Bacău?
Surse din conducerea SC FCM Bacău SA susțin că se pregătește o mutare surpriză pentru viitorul sezon. Conform acestora, noul club – finanțat exclusiv de Consiliul Local din toamnă și care se va numi, cel mai probabil, Sport Club Municipal Bacău – îl va avea ca antrenor pe nimeni altul decat Petre Grigoraș.
Fostul antrenor al lui Poli Iași și al Oțelului s-a întâlnit chiar zilele acestea cu Relu Damian, preşedintele FCM Bacău. Damian nu a putut fi contactat pentru a confirma discutiile, sursele noastre susținând însă că s-a ajuns la un acord de principiu. Astfel, Grigoraș ar urma să se întoarcă în orașul care l-a propulsat în fotbalul mare.
Ultima echipă antrenată de Petre Grigoraș a fost Poli Iași. Tehnicianul s-a remarcat însă la Oțelul Galați, echipă pe care a dus-o în Cupa UEFA.
[…] Steagul roșu zice că antrenorul Grigoraș vine la Sport Club Municipal. […]
Aceasta stire ne da sperante mari.Grig n-ar veni daca n-ar fi un proiect de promovare,sunt convins 100%.Am mare incredere in el.
Va ramane si FCM, pe langa SCM ?
ce tari is astia de la steagul au dat-o inaintea celor de la prelungiri.ro
Asa este stimabile. Sunt discutii pentru el inca din luna februarie.
Dar la ce e nevoie de echipa de fotbal?
[…] paria până în 2012 Scris de cristi.juverdeanu, 81 views, Dacă este adevărat că Petre Grigoraş o sa vină la FCM Bacău, sau SCM, sau cum naiba îi mai zice, atunci este clar că retrogradarea a fost strategică din mai multe […]
Grigoras e un antrenor bun. Ar fi bine sa vina la SCM.
Avem nevoie de un finantator cu bani, nu de un antrenor…
SE ÎNTREVĂD PRIMELE SEMNE ALE SALVĂRII!
UTA are şanse mari să continue în Liga a II-a !
Preşedintele AJF, Dorel Cura, explică paşii Bătrânei Doamne, spunând că regulamentul a fost modificat, astfel încât fuziunile sau schimburile de locuri nu mai sunt necesare !!! Practic, acum se jonglează cu dreptul de participare într-un eşalon sau altul !!!
UTA este în aşteptarea răspunsului Federaţiei Române de Fotbal vizavi de eşalonul în care va urma să evolueze în noul sezon. Procedura de mutare a clubului de pe societatea non profit FCM UTA Arad în societatea comercială pe acţiuni SC FC UTA SA este aproape finalizată, singura mare problemă, în acest moment, fiind legată de eşalonul în care vor primi drept de joc arădenii.
Practic, nu există un termen clar până la care FRF va trebui să facă un anunţ oficial, deoarece el depinde de locurile disponibile în Liga a II-a sau a III-a, ca urmare a retragerii unor echipe. Există deja certitudinea că UTA va beneficia de dreptul de participare în eşalonul trei, ca urmare a faptului că Fortuna Covaci şi-a manifestat dorinţa de a evolua în Liga a IV-a, iar arădenii au anunţat federaţia că sunt dispuşi să participe în competiţie, pe locul rămas liber în Liga a III-a.
Se aşteaptă însă clarificarea situaţiilor unor formaţii din Liga a II-a, astfel încât UTA, conform disponibilităţii pe care şi-a manifestat-o în scris, la FRF, să poată primi drept de participare în eşalonul secund !!!!!
De poziţia liberă pe care arădenii o vor lăsa în Liga a II-a, prin retragerea actualei societăţi, vor putea beneficia doar dacă Mureşul Deva, prima echipă sub linie, nu doreşte să revină în eşalonul doi. Ar mai fi însă o posibilitate ca UTA să beneficieze de drept de participare în Liga a II-a, prin poziţia pe care o va elibera Internaţional Curtea de Argeş. Practic, în momentul în care FRF va avea toate datele problemei, arădenii vor fi anunţaţi în ce eşalon vor juca, şansele pentru Liga a II-a fiind foarte mari.
Preşedinte al AJF, membru în Adunarea Generală a FCM UTA, Dorel Cura explică paşii care au fost făcuţi de Bătrâna Doamnă, prin schimbarea societăţilor: „Marea şansă a fost acea societate comercială înfiinţată de domnul Bara în anul 2007 sau 2008. Ea era afiliată la FRF, dar nu funcţiona, astfel că ne-a fost uşor să lucrăm. UTA mutată în acel SA a cerut FRF să primească drept de participare în Liga a III-a, pentru a respecta paşii. Covaci s-a retras, s-a eliberat o poziţie, iar UTA a primit drept de participare, fără să facă fuziune sau cesiune cu Covaci. S-a schimbat recent regulamentul, nu mai este nevoie de fuziuni sau schimburi de locuri şi nici nu trebuie schimbat numele, se păstrează sigla, culorile şi palmaresul. Acum se aşteaptă să apară locuri libere în Liga a II-a şi din ce ştiu eu vor fi. Repet, nu e nevoie de fuziuni şi cesiuni sau asocieri între cluburi. Nici măcar de schimb de locuri nu e nevoie, pur şi simplu se primeşte drept de participare ca urmare a existenţei unor locuri disponibile”, a declarat Dorel Cura.
Dacă prin această metodă se driblează datoriile la stat, către furnizori, creditori, cele sportive nu dispar, însă cel mai mare inconvenient este legat de imposibilitatea promovării timp de trei ani. Cel puţin asta precizează acum regulamentul, însă există portiţe şi în acest sens, cazul FCM Târgu Mureş fiind elocvent.
Antrenorii, confirmaţi.
UTA va începe campionatul cu actualul staff tehnic, Roland Nagy, Dan Stupar şi Dan Ţapoş urmând să semneze contracte cu gruparea arădeană. Cel puţin asta este intenţia conducerii Bătrânei Doamne, însă surprizele sunt posibile, deoarece şi lor li se vor propune probabil salarii mai mici decât în sezonul trecut. Totuşi, şansele ca Nagy, Stupar şi Ţapoş să nu ajungă la un acord cu UTA sunt mici, ei dovedind deja că nu valoarea salariilor este principala lor problemă la club.
Discuţii pentru completarea lotului.
În privinţa completării lotului se lucrează din plin. Testul cu AC Universitatea de la finalul săptămânii a fost cât se poate de elocvent, mulţi dintre aspiranţii la un loc în lot dovedindu-se total nepotriviţi pentru UTA, chiar şi în condiţiile în care pretenţiile faţă de noul sezonul nu sunt maxime, cel puţin deocamdată.
UTA se va orienta, în primul rând, spre jucători liberi de contracte, dorindu-şi cinci-şase fotbalişti cu experienţă cel puţin la nivelul eşalonului secund. Intră în calcule şi jucători tineri, liberi de contracte sau în co-proprietate. Se vehiculează deja câteva variante, cum ar fi fundaşul stânga Dino Eze, mijlocaşul central Ovidiu Vezan sau mijlocaşul ofensiv Cătălin Bucur, însă nu există deocamdată certitudini în privinţa lor şi sunt doar variante. Acesta este, cel puţin, profilul jucătorilor pe care conducătorii şi antrenorii îl urmăresc, ideea fiind de-a oferi jucătorilor din actualul lot, care vor fi menţinuţi, un plus de experienţă.
Dintre jucătorii care deja se antrenează cu UTA, şansele cele mai mari de-a fi păstraţi le au Bodea, Păşcălău, Pascariu, Gâlcă, Bumbac, Chindriş, Suru, Purece, Capătă, Ţucudean, Dragalina, Nădăban, Bozian, Pecarov şi Steop. Există un semn de întrebare în dreptul lui Chindriş şi Purece, ei aparţinând clubului Atletico Arad, dar teoretic nu vor fi probleme cu redirecţionarea lor spre UTA, cu oferirea unei cote utiştilor.
De asemenea, şi George Ţucudean poate fi păstrat, jucătorul Gloriei Arad refuzând orice variantă, dorindu-şi să evolueze în continuare pentru Bătrâna Doamnă. Ceilalţi sunt ori liberi de contracte, ori pot fi legitimaţi uşor, fără complicaţii, însă din actualul lot vor fi păstraţi jucători şi în funcţie de ce vor reuşi să aducă (sau nu) conducătorii clubului.
Pocuca îşi caută echipă, dar nu exclude o revenire la UTA.
Predrag Pocuca s-a antrenat până vineri cu UTA, după care a plecat acasă, la Belgrad, situaţia sa nefiind clarificată deocamdată. Având în vedere că clubul arădean se va muta pe o nouă societate, conform regulamentului toţi jucători deţinuţi în proprietate de actuala societate vor deveni liberi de contracte. Bătrânei Doamne i-au mai rămas puţini jucători, Predrag Pocuca numărându-se printre ei.
„Pocuca se va întoarce dacă îl chemăm. El este puţin cam scump pentru ce ne permitem noi, mă refer ca salariu, încă nu ştiu dacă ni-l putem permite”, a declarat Giovanni Catanzariti, preşedintele clubului UTA. Predrag Pocuca a avut în sezonul trecut un salariu lunar de 1500 euro.
Mutulescu şi Roman aşteaptă contractele de la Kastrioti.
După ce în urmă cu două săptămâni UTA l-a eliberat de contract pe Vali Apostol, gruparea arădeană este aproape de-a rezilia angajamentele jucătorilor Mutulescu şi Roman, care oricum devin liberi în momentul în care se face trecerea pe noua societate.
Celor doi li s-a permis să susţină o probă de joc în Albania, unde au ajuns prin intermediul lui Albert Duro, albanez care evoluat pentru Steaua, Dinamo şi FC Naţional. Mutulescu şi Roman au trecut testele la formaţia Kastrioti, au ajuns la un acord cu oficialii clubului privind salariile şi aşteaptă să li se trimită actele. Cei doi urma să fie plătiţi cu 2,500 euro lunar.
Pe de altă parte, ambii sunt de acord să semneze cu UTA, pe salarii mai mici decât în sezonul trecut, cu condiţia să li se plătească restanţele din returul campionatului trecut. Nu s-a luat o decizie nici în privinţa lor, oficialii arădeni urmând să tragă o concluzie în funcţie de negocierile pe care le-au demarat cu alţi jucători, pe care doresc să-i pună la dispoziţia tehnicienilor.