Noile salarii ale senatorilor. Vezi cat castiga Tariceanu

Ce salarii au senatorii, după majorarea veniturilor, prin legea salarizării. Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu are un salariu de 16.675 lei, brut, pe lună, în timp ce un senator simplu câștigă 13.060 de lei. Un venit mare are secretarul general al Senatului. Ioan Vărgău ajungă la un venit de 19.055 lei, mai mare decât președintele forului legislativ dar și mai mare decât al președintelui României.

salarii

Nici cei din conducerea Senatului nu se pot plânge. Salariile lor au crescut simțitor, după intrarea în vigoare a legii salarizării unice. Astfel, vicepreședinții Senatului ajung să aibă o indemnizație de 15.500 de lei, lunr, în timp ce secretarii și chestorii au salarii de 15.225 de lei, lunar. Liderii de grupuri parlamentare și președinții comisiilor de specialitate au puțin peste 14.000 de lei, iar vicepreședinții comisiilor, 13.630 de lei.

Trăgând linia, un senator care avea o indemnizație de 5.467 de lei, în luna mai, două luni mai târziu, în luna iulie, primea un salariu de 13.060 de lei, brut. Adică mai mare cu 7.593 de lei,  lunar. La acestea se adaugă sumele pe care aleșii le primesc pentru cazare la hotel, transportul precum și sumele forfetare pentru plata angajaților și a tuturor cheltuielilor din cabinetele parlamentare. În total, parlamentarii ajung să primească, lunar, până la 30.000 de lei.

Interesant este salariul secretarului general al Senatului. Aceste câștigă, potrivit datelor oficiale publicate pe site-ul instituției, 19.055 lei. Adică mai mult decât președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. În document se precizează că acest salariu este în conformitate de Ordonanța 14/2015.

Astfel, Ioan Vărgău are un salariu cu 2.000 de lei mai mare decât președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu și cu 1.500 de lei mai mult decât președintele României. Asta deși, prin legea salarizării unice, principiul după care s-au calculat salariile în sistemul public era ca președintele României să aibă cel mai mare salariu, urmat apoi de celelalte funcții.

Angajații Senatului primesc spor de condiții vătămătoare, de 10% din salarii

Și secretarul general adjunct ar un salariu destul de mare. Acesta câștigă, lunar, 8.787 de lei, și are un sport de 10% pentru condiții vătămătoare, de 645 de lei. pe lună.

Președinții celor două Camere, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu dar și parlamentarii sunt printre cei mai mari beneficiari ai acestei legi. De la 5.000 de lei, salariile aleșilor au ajuns la 13.000 de lei, în timp ce șefii celor două Camere au io indemnizație de 16.500 lei. Între timp, medicii și profesorii vor mai aștepta până în 2018. Abia de la 1 ianuarie le vor crește și lor salariile, potrivit legii salarizării.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Sex la telefon? Esti singur, nu ai o partenera, vrei sa gasesti o linie fierbinte unde fetele asteapta apelul tau ca sa puteti face sex la telefon? Apeleaza 0906 760 575 (tarif 1,1 euro/minut + TVA, serviciu destinat celor peste 18 ani) si o sa ai parte de cele mai tari senzatii la cel mai mic pret!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *