Din vara dispar tarifele in roaming in Uniunea Europeana

Dispar tarifele de roaming de la 15 iunie. Parlamentul European au votat joi un acord informal convenit între reprezentanții PE, ai Consiliului și ai Comisiei Europene. Românii vor vorbi mai ieftin la telefon, de la 15 iunie, atunci când merg în UE.

Cei care vor călători în cele 28 de state membre ale Uniunii Europene vor putea vorbi mult mai ieftin la telefon și vor putea folosi internetul, fără a da mai mulți bani pe aceste servicii, întrucât tarifele de roaming în interiorul Uniunii vor dispărea de la 15 iunie 2017.

roaming

De la mijlocul anului, posesorii de abonamente şi cartele pre-pay vor beneficia de minutele/SMS-urile/MB(GB) de interner, disponibile la nivel național, inclusiv în roaming în interiorul UE, fără alte costuri suplimentare, așa cum se întâmplă în acest moment.

Eliminarea taxelor de roaming pentru utilizatori, programată pentru 15 iunie 2017, va permite consumatorilor să telefoneze, să trimită SMS-uri și să folosească date pe mobil atunci când călătoresc în alt stat UE, la același cost ca și acasă.

“Este o mare victorie pentru consumatorii europeni”, a spus raportorul Miapetra Kumpula-Natri (S&D, FI). “Putem sărbători acum faptul că de la 15 iunie nu vor mai fi taxe de roaming. Utilizatorii care vor călători prin Europa vor putea verifica mailul, utiliza hărți, încărca fotografii pe rețelele sociale, vor putea telefona și trimite SMS-uri acasă fără costuri suplimentare.”

”Începând cu data de 15 iunie 2017, utilizatorii finali din România (cu abonamente sau cartele) vor putea folosi minutele/SMS-urile/MB(GB), disponibile la nivel național în afara propriei rețele, inclusiv în roaming în interiorul UE, fără alte costuri suplimentare. În cazul utilizatorilor finali de cartele și a celor care beneficiază de planuri tarifare nelimitate, furnizorii vor putea aplica anumite limite rezonabile în ceea ce privește serviciile de date consumate în roaming în interiorul UE. Principiile pentru stabilirea acestor limite rezonabile au fost agreate la nivel european, dar ANCOM are mai multe responsabilități în ceea ce privește modul concret în care acestea vor fi aplicate și monitorizate”, declara și Cătălin Marinescu, președintele Autorității Naționale pentru Reglementare și Administrare în Comunicații (ANCOM), la începutul anului.

Oficialii de la Bruxelles au decis să nu existe limită cu privire la perioada de timp care să fie impusă consumatorilor ce își utilizează dispozitivele mobile peste hotare în alt stat membru UE, eliminând astfel vechea propunere care stabilea ca doar 90 de zile este operabilă această facilitate.

Cu toate acestea, operatorii de telefonie mobilă vor putea să controleze modul de consum al abonaților, pe baza mai multor criterii. Ei vor putea  să verifice dacă un consum în țara de rezidență nu este insignifiant, comparativ cu consumul din străinătate. În cazul unor suspiciuni de abuz, operatorii vor trebui mai întâi să alerteze abonatul, ulterior putând să îi impună tarife de roaming de 4 eurocenți pe minut de apel vocal, un eurocent pentru un SMS și 0,85 eurocenți pentru un megabit de date.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Sex la telefon? Esti singur, nu ai o partenera, vrei sa gasesti o linie fierbinte unde fetele asteapta apelul tau ca sa puteti face sex la telefon? Apeleaza 0906 760 575 (tarif 1,1 euro/minut + TVA, serviciu destinat celor peste 18 ani) si o sa ai parte de cele mai tari senzatii la cel mai mic pret!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *