Nemtii ofera 100 000 de euro pentru capturarea teroristului de la Berlin

Anchetatorii germani susțin că o arestare în cazul „atentatului” din piața de Crăciun de la Berlin este iminentă, iar atacatorul ar fi, de fapt, tot un tunisian, ca și în cazul atacului de la Nisa.

berlin

După ce Parchetul antiterorist al Germaniei l-a identificat miercuri pe presupusul autor al atentatului comis la Berlin ca fiind Anis Amri, un tunisian în vârstă de 24 de ani, instituția a dat publicităţii un aviz pentru darea în urmărire, însoţit de o recompensă, informează AFP.

Anis Amri are o înălţime de 1,78 metri şi o greutate de circa 75 de kilograme.

„El ar putea fi periculos şi înarmat”, a avertizat Parchetul într-un comunicat, precizând că recompensa se ridică la suma de 100.000 de euro.

Daily Mail a publicat prima imagine cu presupusul autor al atentatului,  Anis Amri. Acesta se află în Germania de la începutul acestui an. Acesta a cerut azil politic și în ciuda trecutul său cu infracțiuni și legături cu islamul radical, acesta a primit permis temporar de ședere.

anis-amri-atacator-berlin

Cel mai căutat bărbat din Europa este un tunisian de 23 de ani, Anis Amri, potrivit presei germane, care susține că acesta s-a născut în Tatouine în 1992, pe 24 decembrie, urmând să împlinească 24 de ani. Anchetatorii au ajuns la această concluzie după ce au găsit actul lui de identitate,  sub scaunul pe care a stat în camionul cu care a intrat în mulțime. Polițiștii susțin că au găsit sânge de al lui în cabină și că acesta ar putea fi grav rănit, fapt pentru care au înceut să facă controale în spitalele din Berlin și din apropiere.

Poliția din Berlin arestase inițial un pakistanez, pe nume Naved Baluch,  ca principalul suspect al atacului de luni seara din berlin, însă acesta a fost eliberat marți seara din lipsă de deovezi, autoritățile  precizând că atacatorul este încă în libertate și înarmat.

Un camion de 20 de tone, cu numere de înmatriculare de Polonia, care transporta oţel, a intrat în mulțime la Berlin. 12 persoane au murit și 48 au fost rănite, în Piața de Crăciun de la Berlin, în apropiere de Biserica Kaiser Wilhelm Memorial. Incidentul seamănă cu atentatul de la Nisa din 14 iulie, când un camion condus de un francez de origine tunisiană a intrat în mulţimea care se plimba pe stradă şi sărbătorea Ziua Naţională a Franţei. 86 de persoane au fost ucise atunci. Până acum, Germania a fost ocolită de atentate sângeroase, precum cele din Franța și Belgia, însă țara era în alertă sporită. Atacul a fost revendicat de două ori de gruparea jihadistă Stat Islamic, însă teroriștii nu au dezvăluit identitata atacatorului.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Sex la telefon? Esti singur, nu ai o partenera, vrei sa gasesti o linie fierbinte unde fetele asteapta apelul tau ca sa puteti face sex la telefon? Apeleaza 0906 760 575 (tarif 1,1 euro/minut + TVA, serviciu destinat celor peste 18 ani) si o sa ai parte de cele mai tari senzatii la cel mai mic pret!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *