Topul celor mai bogati romani. Ion Tiriac este singurul cu avere de peste un miliard de euro

Ion Ţiriac este cel mai bogat român, menţinându- se pe această poziţie pentru al doilea an consecutiv. Potrivit celei de-a XIV-a ediţii a Top 300 Capital, care se lansează astăzi, averea sa este evaluată la 1,5 miliarde de euro, în creştere faţă de ediţia de anul trecut.

tiriac-bun_c62bc5f14a

Dacă Ion Ţiriac a reuşit să-şi păstreze titlul de “Cel mai bogat român”, în cazul primilor 10 milionari din clasament au avut loc schimbări majore. Ioan Niculae a pierdut locul secund în favoarea fraţilor Adrian şi Dragoş Pavăl, doi antreprenori care s-au impus pe o piaţă în care investitorii străini au raportat pierderi.

O altă evoluţie spectaculoasă s-a înregistrat în cazul lui Iulian Dascălu, care a urcat cinci poziţii în clasament.

După şapte ani de când a deţinut prima poziţie în clasament, George Becali a reuşit să revină între primii 10 cei mai bogaţi români, cu toate că averea i s-a redus de la 300-350 de milioane de euro, cât avea în ediţia anterioară, la 270-300 de milioane de euro în acest an.

Mai puţini bani în top decât în 2014

Scădere s-a înregistrat şi în cazul averilor însumate ale celor mai bogaţ i 300 de antreprenori români, după ce în ediţia de anul trecut averea cumulată a crescut cu peste 4%.

Astfel, în acest an, suma totală a averilor a ajuns la 20,8 miliarde de euro, cu 7,5% mai mică decât valoarea din ediţia anterioară a clasamentului.

Totuşi, în cazul pragului minim al averii pentru ocuparea unui loc în Top 300 Cei mai Bogaţi Români s-a înregistrat o creştere. Dacă anul trecut acest nivel se situa la 14-15 milioane de euro, în ediţia de anul acesta pragul a urcat la 16-18 milioane de euro.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Sex la telefon? Esti singur, nu ai o partenera, vrei sa gasesti o linie fierbinte unde fetele asteapta apelul tau ca sa puteti face sex la telefon? Apeleaza 0906 760 575 (tarif 1,1 euro/minut + TVA, serviciu destinat celor peste 18 ani) si o sa ai parte de cele mai tari senzatii la cel mai mic pret!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *