Un tanar din America a ucis 10 persoane in numele lui Dumnezeu, intr-un nou atac religios

Un tânăr înarmat a deschis focul, joi, într‑o clasă din colegiul Umpqua de la Roseburg din Oregon, ucigând cu sânge rece zece persoane şi rănind alte şapte.

criminal_34_54901a2a0c

Atacatorul, Chris Harper Mercer (26 de ani), musulman de origine britanică, a fost ucis şi el ulterior într-un schimb de focuri cu poliţia. Însă mărturiile martorilor sunt de-a dreptul halucinante.

Tatăl unei tinere care a supravieţuit “pentru că a făcut pe moarta” a povestit că tânărul a intrat în sală şi a deschis focul, iar toţi studenţii s-au întins la pământ.

“În timp ce îşi reîncărca arma i-a întrebat pe toti: «Sunteţi creştini? Dacă sunteţi creştini, ridicaţi-vă în picioare. O să vă întâlniţi cu Dumnezeu într-o secundă».Apoi, i-a ucis”, a spus tatăl tinerei. Primul pe care l-a ucis a fost profesorul, iar după ce l-a împuşcat ar fi spus: “Aşteptam să fac asta de mulţi ani”.

Obama vrea legi mai aspre

Atacatorul era un mare fan al grupării teroriste IRA şi al naziştilor, iar pe blogul său vorbea despre faptul că atunci când ucizi pe cineva câştigi multă faimă.

“Am observat că mulţi oameni care sunt singuri şi necunoscuţi, cum împrăştie puţin sânge, întreaga lume vorbeşte numai despre ei. Cu cât faci mai multe victime, cu atât eşti mai cunoscut”, a scris el referindu-se la un alt atac.

Îngrijorător e faptul că acest atac armat e al 994-lea petrecut în SUA în ultimii trei ani, ceea ce l-a determinat pe preşedintele Barack Obama să ţină unul dintre cele mai dure discursuri de până acum.

Acesta a denunţat uciderile în masă devenite în SUA o rutină şi a insistat că nici o ţară avansată nu asistă în mod regulat la episoade precum cel petrecut în Oregon, cerând din nou înăsprirea măsurilor de control cu privire la armele de foc. El a îndemnat Congresul să schimbe legile, să salveze vieţi şi să lase tinerii să poată trăi. “Mă rog să nu fiu obligat să revin în faţa voastră până la sfârşitul preşedinţiei mele”, a zis Obama.

Un profesor român a murit în cel mai sângeros atac

Atacul din Oregon intră în seria celor mai sângeroase incidente din şcolile americane. Anul trecut, în luna mai, un tânăr a ucis şase oameni şi a rănit alţi 13 într-un atac comis în campusul Santa Barbara din California. În decembrie 2012, un tânăr de 20 de ani a omorât 26 de persoane, printre care 20 de copii, în statul Connecticut. În aprilie 2007, un bărbat a deschis focul în campusul Universităţii Virginia Tech şi a ucis 32 de oameni, printre care şi pe profesorul de origine română Liviu Librescu, acesta fiind chiar cel mai sângeros atac din istorie, iar în 2005, un licean din Minnesota a omorât 9 colegi. Totodată, în aprilie 1999, doi tineri au împuşcat 12 elevi la liceul Colombine din Colorado.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Sex la telefon? Esti singur, nu ai o partenera, vrei sa gasesti o linie fierbinte unde fetele asteapta apelul tau ca sa puteti face sex la telefon? Apeleaza 0906 760 575 (tarif 1,1 euro/minut + TVA, serviciu destinat celor peste 18 ani) si o sa ai parte de cele mai tari senzatii la cel mai mic pret!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *