Elevii nu vor mai avea voie in scoli cu tatuaje la vedere

Mai multă decenţă în şcoli. Asta vor aleşii care lucrează de zor la un proiect de lege prin care se doreşte înăsprirea disciplinei în unităţile de învăţământ. Potrivit actului normativ, care este aproape finalizat, elevii nu vor mai avea voie să‑şi expună tatuajele sau piercingurile în timpul cursurilor.

ff6eda932283fd24cf997245c37888ce

Cu alte cuvinte, aceştia vor fi nevoiţi să le acopere sau să renunţe definitiv la ele, dacă nu vor necazuri. Ce riscă cei care nu se vor supune noilor reglementări? Nota scăzută la purtare, dar şi o amendă de până la 1.000 de lei. Iniţiatorii proiectului merg mai departe şi spun că se poate ajunge până la exmatriculare.

Dacă data la care se va aplica această regulă e incertă şi depinde de aprobarea legii, alte modificări sunt bătute în cuie pentru noul an şcolar:

Potrivit unui ordin comun al ministerelor Sănătăţii şi Educaţiei, la înscrierea de început de an şcolar părinţii vor trebui să prezinte o adeverinţă medicală sau un aviz epidemiologic de la medicul de familie.

Actul necesar înscrierii în colectivitate va cuprinde informaţii legate de afecţiunile de care au suferit sau suferă copiii precum astm, otită medie cronică, maladii congenitale de cord, diabet zaharat, convulsii, tulburări de vorbire, auz, vedere ori tuberculoză.

De asemenea, avizul epidemiologic pentru (re)intrare în colectivitate trebuie să cuprindă informaţii legate de vaccinările făcute, atât obligatorii, cât şi opţionale.

Elevii care vor să facă religia trebuie să depună o cerere în acest sens! O parte a rezolvat această problemă administrativă încă din semestrul al II-lea al anului trecut, însă cei care nu au făcut-o sau cei care încep cursurile acum trebuie s-o depună în primele zile de şcoală.

Absolvenţii de liceu care vor da bacalaureatul anul viitor vor avea parte de un examen mai riguros. Prima modificare care a devenit oficială e legată de corectarea lucrărilor, care vor fi adunate în câteva centre regionale şi verificate de un număr mai mare de profesori.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Sex la telefon? Esti singur, nu ai o partenera, vrei sa gasesti o linie fierbinte unde fetele asteapta apelul tau ca sa puteti face sex la telefon? Apeleaza 0906 760 575 (tarif 1,1 euro/minut + TVA, serviciu destinat celor peste 18 ani) si o sa ai parte de cele mai tari senzatii la cel mai mic pret!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *