Povestea primarului „care este”. Vezi cum a ajuns un baiat fara bacalaureat, primar in capitala

DNA continua sa faca curatenie printre politicienii romani si l-au adus in atentia publicului pe primarul „care este”, Marian Vanghelie. Puţini sunt însă cei care cunosc cu adevărat povestea de viaţă a edilului, începută în Olteniţa şi continuată la subsolul unei clădiri din zona Unirii a Capitalei. Va prezentam detalii necoafate despre puştiul amărât pe care tupeul şi dorinţa de a scăpa de sărăcie l-au propulsat în topul celor puternici oameni din România.

marian vanghelie

Primul contact al lui Marian Vanghelie cu Bucureştiul a avut loc în urmă cu 35 de ani, când actualul primar a ajuns în Capitală de la Olteniţa, împreună cu mama sa. Au locuit alături de bunicii săi în demisolul unei clădiri din zona Unirii, acolo unde a şi început să deprindă adevărate abilităţi de negustor.

“Deşi era un copil cuminte, îi mergea mintea brici, era isteţ. A început să facă bişniţă cu biletele la cinematograful Patria. Se trezea dimineaţa devreme, cumpăra cât mai multe tichete şi le revindea la suprapreţ. Apoi s-a apucat să vândă blugi, că era la modă, şi, uşor, uşor, a trecut la vânzarea de maşini la mâna a doua. A făcut bani, domnule, ce să mai…”, ne-a spus unul dintre oamenii care au locuit în apropiere de casa bunicilor lui Vanghelie.

S-a «combinat» cu vecina franţuzoaică

“Şlefuit” de viaţa de bucureştean şi cu ceva bani în buzunar, tânărul Dan, care a crescut fără tată şi a primit numele de Vanghelie de la un alt iubit al mamei sale, părintele fratelui său vitreg Paul, a prins curaj şi a început să-o curteze pe vecina de peste drum.

Aceasta, o blondă frumoasă, fiica unei avocate cu destul de multe relaţii şi care îşi dorea să devină balerină, i-a căzut cu tronc actualului primar. Cu greu a reuşit însă Vanghelie să-i smulgă o întâlnire tinerei cu nume franţuzit – Charlotte -, căci mama fetei nici nu voia să audă de pretendentul cu origini familiale îndoielnice.

“Se întâlneau pe ascuns, pentru că relaţia lor nu era bine văzută de mama fetei. Nu-l prea plăcea pe Marian. De câte ori pleca la serviciu, o încuia pe Charlotte în casă, ca să nu iasă afară. Însă cei doi nu puteau să stea mult departe unul de celălalt. Îmi aduc şi acum aminte că atunci când Lelia (n.r.- mama Charlottei) nu era acasă, fata îl aducea pe Vanghelie în apartament printr-un fel de tunel, pe scara de urgenţă, care dădea direct la uşa lor. Aşa reuşeau să se vadă”, ne-a povestit o vecină care locuieşte pe strada unde s-au cunoscut cei doi, nu departe de Piaţa Unirii.

Imediat după Revoluţia din 1989, un unchi de-al lui Marian Vanghelie reuşeşte, graţie banilor pe care‑i câştigase după ce în zilele de revoltă ar fi vândut toată marfa pe care ar trebuit s-o ducă în Germania cu TIR-ul, să se apropie de fostul preşedinte al României Ion Iliescu.

Intrarea în viaţa politică

Dacă ruda de sânge a actualului primar a primit, datorită relaţiei cu şeful de atunci al statului, o funcţie importantă de conducere la UCECOM, pentru mai tânărul nepot, traseul a fost altul. De la un puşti care vindea biletele la cinema, blugi sau maşini vechi, Vanghelie a devenit patron de magazine.

Uşor, uşor, a intrat în politică, iar din anul 2000 ocupă funcţia de primar al sectorului 5 al Bucureştiului, acum fiind la al treilea mandat. De-a lungul timpului s-a făcut remarcat mai mult pentru rele, decât pentru lucruri bune făcute în sectorul pe care-l administrează.

Printre cele mai cunoscute perle marca Vanghelie se numără cele gramaticale, precum conjugarea verbului “a fi” sau pluralul “almanahe”, ceea ce i-a adus porecla de “primarul care este”.

Un alt subiect ce l-a adus pe Vanghelie în spaţiul public a fost viaţa sa amoroasă. După o relaţie de 27 de ani cu Charlotte, cei doi s-au despărţit. Femeia i l-a dăruit pe Alexandru, iar de câţiva ani primarul s-a cuplat cu altă femeie de calibru, Oana Niculescu Mizil. Aceasta a anunţat ieri că este însărcinată cu edilul sectorului 5, şi-i va face tot un băiat.

Şpagă de 100.000.000 €

Surse judiciare au precizat că împotriva primarului sectorului 5 a fost dispusă începerea urmăririi penale, ca, de altfel, şi în privinţa iubitei sale, Oana Mizil, care a anunţat că demisionează din Parlament.

Vanghelie este acuzat că a primit comisioane de 20% din contractele acordate de Primăria Sectorului 5, a căror valoare este de 2 miliarde de lei. În circuitul de spălare a banilor a fost cooptată şi Oana Mizil. Edilul a fost denunţat de un fost prieten, Marin Dumitru, arestat în alt dosar.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Sex la telefon? Esti singur, nu ai o partenera, vrei sa gasesti o linie fierbinte unde fetele asteapta apelul tau ca sa puteti face sex la telefon? Apeleaza 0906 760 575 (tarif 1,1 euro/minut + TVA, serviciu destinat celor peste 18 ani) si o sa ai parte de cele mai tari senzatii la cel mai mic pret!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *