Vesti bune pentru toti romanii! De maine se maresc salariile

Salariul minim brut pe economie creşte, de la 1 iulie, cu 50 de lei. Majorarea a fost decisă încă de anul trecut si, potrivit legii bugetului, cuantumul va urca de la 850 la 900 de lei.

4

În România sunt circa 900.000 de persoane care încasează salariul minim, dintre care 230.000 sunt bugetari, potrivit datelor Ministerului Muncii. Aceasta înseamnă 16%, din cei aproape 5,8 milioane de salariaţi cu acte în regulă.

După majorare, ei vor fi plătiţi cu 5,35 lei pe oră, cu 30 de bani mai mult decât acum. Creșterea salariului minim de la 1 iulie presupune însă cheltuieli suplimentare pentru angajatori, care trebuie să îi plătească 50 de lei în plus fiecărui angajat și alți 14 lei pentru contribuțiile la stat.

În plus, odată cu majorarea salariului minim brut pe economie, vor creşte, proporţional, şi amenzile pentru şoferi. Asta pentru că un punct de amendă reprezintă 10% din salariul minim brut pe economie; cea mai mică sancţiune va creşte de la 170 de lei la 180 de lei.

Aceasta este cea de a doua majorare din acest an a salariului minim pe economie, după ce la 1 ianuarie acesta a crescut de la 800 la 850 de lei lunar. Angajatorii care stabilesc salarii mai mici decât cel minim riscă amenzi cuprinse între 1.000 și 2.000 lei.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Sex la telefon? Esti singur, nu ai o partenera, vrei sa gasesti o linie fierbinte unde fetele asteapta apelul tau ca sa puteti face sex la telefon? Apeleaza 0906 760 575 (tarif 1,1 euro/minut + TVA, serviciu destinat celor peste 18 ani) si o sa ai parte de cele mai tari senzatii la cel mai mic pret!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *