Cum să scapi de noul virus de pe messenger

De putin timp circula pe Yahoo! messenger un nou virus care trimite cateva link-uri ca cele de mai jos, precedate de un text:

http://ariafotos.com/image.php
http://zhelefun.com/image.php
http://tviceimg.com/image.php

Odata accesat acest link primit pe messenger de la un contact din lista, vi se va oferi spre descarcare un fisier de genul celui de mai jos:

virus

Cei mai multi nu vor vedea extensia de la final .exe, deoarece Windows-ul vine setat by default sa nu afiseze extensia unui fisier.

Metoda 1: Descarcati Malwarebytes Anti-Malware.
Instalati-l si la sfarsit asigurati-va ca ati bifat urmatoarele: Update Malwarebytes’ Anti-Malware si Launch Malwarebytes’ Anti-Malware. Apoi apasati Finish
Dupa lansarea programului, selectati Perform full scan si apoi apasati pe Scan.
Dupa ce termina apasati OK si apoi Show Results. Asigurati-va ca e totul bifat si apoi apasati Remove Selected.
La final va solicita restartarea PC-ului.

Metoda 2:
Descarcati ComboFix si salvati-l pe Desktop.
Apoi asigurati-va ca ati inchis toate programele care ruleaza (Yahoo Messenger, MozilaFirefox, etc) si rulati ComboFix. Va va intreba daca sa inceapa sa curete sistemul. Confirmati cu Yes de fiecare data. Nu-l opriti in timp ce scaneaza si dezinfecteaza sistemul. E posibil ca in timpul rularii lui desktop-ul sa dispara, dar nu va ingrijorati.

Sursa originala : www.faravirusi.com

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Sex la telefon? Esti singur, nu ai o partenera, vrei sa gasesti o linie fierbinte unde fetele asteapta apelul tau ca sa puteti face sex la telefon? Apeleaza 0906 760 575 (tarif 1,1 euro/minut + TVA, serviciu destinat celor peste 18 ani) si o sa ai parte de cele mai tari senzatii la cel mai mic pret!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

3 Comments on “Cum să scapi de noul virus de pe messenger

  1. Daca inca mai trebuie explicat ca unele „click-uri” efectiv nu isi au rostul sau ca pentru cei care „click-ul” a devenit o dependentza exista programe de antivirusi inseamna ca involuam incet incet! Caaaaaaarrrrrnnnnnaaaaaattttttt si vezi ca fata din reclama cu chat-ul online trebuie sa isi schimbe chiloteii :)))))) =))))))))))

  2. Pingback: Pentru de dimineață | aghiuţă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *